*Nettavisen* Sport.

Gashi håper på samfunnsstraff

Foto: Dag Langerød (TV 2 Nettavisen)

Ardian Gashi håper at han slipper med samfunnsstraff etter at han kjørte i 136 km/t i 80-sonen. Vålerenga-spillerens advokat er optimist.

22.02.05 17:49

Gashi ble tatt av politiet på bursdagen sin i fjor i 136 km/t i 80-sonen. Samme dag scoret han også for Vålerenga i Tippeligaen.

Tirsdag møtte Vålerenga-spilleren i Horten Tingrett, og påtalemyndigheten la ned påstand om 18 dagers ubetinget fengsel for landslagsaktuelle midtbanespilleren.

- Det mener vi ikke er en riktig straff. Vi mener en samfunnsstraff er riktig i denne saken, basert på at alle saker som denne har sine sider, sier Gashis advokat Thomas Tálen til TV 2 Nettavisen.

Og forklarer:

- Det vil si at det må foretas en individuell vurdering, med personlige forhold rundt Gashi i forbindelse med når denne hendelsen skjedde, sier Gashis advokat Thomas Tálen til TV 2 Nettavisen.

Angrende synder
Ardian Gashi har erkjent alle forhold, og er en angrende synder. Saken ble behandlet som en tilståelsessak. Tálen håper derfor at retten lar spilleren slippe med en mildere straff.

- Ellers hadde vi i utgangspunktet ikke gått for samfunnsstraff, mener advokaten.

Tálen legger til at Gashi håper å bruke en eventuell samfunsstraff til holdningskapende arbeid.

- Men det er ikke opp til oss å gjøre. Gashi har imidlertid ikke gjort forsøk på å unndra seg straff, og ønsker selv å bruke sin rolle som forbilde til å fremme trafikksikkerhet. Han ønsker selv å gjøre noe negativt om til noe positivt, forklarer spillerens advokat.

Vurderer anke
Han har ikke tatt stilling til om de vil anke dommen dersom Gashi blir dømt til fengsel. Dom er ventet førstkommende fredag.

- Det får vi vente med til dommen er kommet. I utgangspunktet er imidlertid slike saker i grenseland mellom en betinget og ubetinget reaksjon, så vi er optimistiske med tanke på at han slipper fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.