*Nettavisen* Sport.

Gashi i svensk gulldrama

Foto: Christer Faberling (sportbilden.se)

Sveriges to desidert beste lag møttes til gulloppgjør da Ardian Gashi satte rekord for sesongen.

16.09.10 08:22

MALMÖ FF - HELSINGBORG 2-0:

Hele fotballsverige sto stille onsdag kveld da Malmö FF tok imot Helsingborg til Allsvenskans desiderte toppoppgjør.

De to lagene lå før kveldens kamp likt med 49 poeng, men med Malmö fire mål foran på målforskjell. Neste lag på tabellen lå hele 11 poeng bak de to.

Med bare åtte kamper igjen å spille var kveldens oppgjør muligens helt avgjørende for hvem som tilslutt vinner seriegullet.

Underholdende
Kampen åpnet intenst og fartsfyllt og holdt seg sånn i samfulle 90 minutter.

Etter 17 minutter kombinerte Malmö raskt og fint på kanten før Dardan Rexhepi fikk ballen inne i sekstenmeteren. Han så ut til å rote bort sjansen da han under press fikk en dårlig førstetouch, men istedenfor lurte han bort forsvarsspilleren og dunket ballen lavt og hardt til høyre for Helsingborgs keeper til 1-0.

Hjemmepublikum på Swedbank Stadion gikk av hengslene, mens de to lagene på banen fortsatte det underholdende spillet.

Gule-Gashi
Norske Ardian Gashi spilte som vanlig sentralt på Helsingborgs midtbane og viste prov på god teknikk ved flere anledninger.

Mest bemerket gjorde han seg likevel da han etter 77 minutter feilberegnet en duell fullstendig og kjørte albuen inn i nakken på en Malmö-spiller. Gashi ble fortjent belønnet med gult kort, og er dermed den spilleren i Allsvenskan som har kommet oftest i dommeren bok denne sesongen.

Men verken Gashi eller medspillerne klarte å få ballen i mål.

Nærmest var Mattias Lindström da han blåste ballen over alene med keeper fra rundt seksten meter. Helsingborg var også farlig frempå i sluttminuttene da de satte inn en desperat spurt.

Også Malmö hadde flere gode muligheter til å øke ledelsen, men spenningen holdt seg til siste sekund.

Avgjorde på overtid
Faktisk helt til fem minutter på overtid, da Malmö FF kontret og Wilton Figueiredo banket en kanonkule midt i mål fra rundt seksten meter.

Hjemmepublikum eksploderte, og seieren var et faktum. Dermed tok Malmö FF tre svært viktige poeng i kampen om seriemesterskapet i Allsvenskan.

Helsingborg og Gashi har fortsatt muligheten til å ta hjem tittelen, noe som i så fall vil bli nordmannens tredje seriemesterskap, etter at han tok gull med både Vålerenga og Brann i Tippeligaen.

Nettavisen fulgte kampen direkte.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Følg oss på Twitter: @NettavisenSport

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.