*Nettavisen* Sport.

Gasol løftet Spania til VM-finale etter thriller

 

Marc Gasol gjør seg klar til å skyte i VM-semifinalen mot Australia. NBA-mesteren fra Toronto Raptors førte an med 33 poeng da Spania tok seg til finale. Foto: Andy Wong, AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

NBA-mesteren Marc Gasol scoret 33 poeng og løftet Spania til VM-finalen i basketball med 95-88 over Australia etter to forlengningsperioder.

13.09.19 16:29

Spania lå under mye av kampen, men 34-åringen fra Toronto Raptors tok ansvar i en dramatisk avslutning. I likhet med Rudy Fernandez var han med da Spania for 13 år siden vant sin første og så langt eneste VM-tittel. Søndag kan det bli gull igjen.

– La oss snakke om det søndag, sa Gasol da han ble spurt hva en ny VM-tittel vil bety.

– Jeg vil ikke kaste bort tid eller energi på å tenke «hva om?» Jeg bruker kreftene på å forberede meg til finalen, og uansett utfall av den vil livet gå videre.

Gasol senket to straffer 8,7 sekund før slutt og ga Spania ledelsen 71-70, men australske Patty Mills fikk sjansen til å avgjøre i motsatt ende av banen da han fikk skyte to straffer med 4,8 sekund igjen. Han satte den første, men misset den andre, og med 71-71 ble det forlengning.

Begge lag hadde sjanser til å avgjøre i første ekstraperiode, men det sto 80-80, og kampen fortsatte. Da viste Spania seg som det giftigste laget, hjulpet av to trepoengere fra Sergio Llull.

Bak Gasol noterte Ricky Rubio 19 poeng og Llull 17 for Spania. San Antonio Spurs-guarden Mills, som har vært en av VMs beste spillere, noterte 34 for Australia.

Spanias motstander i søndagens finale blir Argentina, som feide USAs overmenn Frankrike av banen med 80-66 og øyner sin første VM-tittel siden 1950. 39-årige Luis Scola var banens dominerende spiller med 28 poeng, 13 returer og to assist. Han fikk stående ovasjoner da han gikk av banen.

Argentina scoret 10 av kampens 12 første poeng og ga aldri fra seg initiativet.

Australia var i VM-semifinale for første gang og må søndag nøye seg med «trøstefinale» mot Frankrike og et nytt forsøk på å vinne en medalje etter å ha tapt fire bronsekamper i OL.

Som i alle Australias kamper i VM buet publikum mot stjernen Andrew Bogut, på grunn av en twittermelding han i sommer skrev om den kinesiske svømmehelten Sun Yang.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.