*Nettavisen* Sport.

Gatekrig i Liverpool

Foto: AFP/Scanpix

Mer enn 30 fotballfans er arrestert etter de voldelige sammenstøtene som oppstod etter Manchester Uniteds 2-0-seier over Everton i FA-cupen.

20.02.05 11:30

Fem politimenn ble skadd da opprørspoliti ble angrepet med stein og flasker i Liverpool lørdag kveld. Følelsene tok overhånd da Wayne Rooney kom tilbake på banen hvor han skapte seg et fotball-navn.

Merseyside-politiet kaller bråket «opptøyer i stor skala». Og det startet allerede mens kampen ble spilt.

Bråk under kampen
Manchester Uniteds keeper Roy Carroll ble truffet av en gjenstand som ble kastet fra tribunen. Everton har bestemt seg for at vedkommende som kastet gjenstand, trolig en mynt, vil bli bannlyst fra Goodison Park på livstid.

- Én tankeløs idiot ødela for alle andre. Det er ikke rom for slikt på Goodison Park, og når vi oppdager hvem synderen er, vil han bli utestengt på livstid, sier Evertons pressetalsmann Ian Ross.

Politiet fant også en mobiltelefon som ble kastet inn på banen under kampen.

Bråk etter kampen
Etter kampen oppstod det bråk mellom lokale unggutter og United-fans som ble eskortert til togstasjonen Lime Street. En av politimennene som ble skadet, måtte til sykehus for å få behandling.

33 mennesker ble arrestert. 11 av disse ble holdt igjen inne på stadion.

- Hendelsene ble raskt håndtert av tjenestemenn på stedet, forteller en talsmann for politiet til BBC.

Femterundekampen i FA-cupen var Wayne Rooneys første på Goodison Park siden han ble solgt fra Everton til Manchester United for 27 millioner pund i sommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag