Gå til sidens hovedinnhold

Gåten Hareide må løse

Viking blir ikke et topplag før Åge Hareide løser en viktig gåte.

KONGSVINGER - VIKING 1-1: Det ble tap 0-2 mot Vålerenga, 1-2 mot Strømsgodset, 1-3 mot Aalesund, seier 1-0 mot Hønefoss og nå uavgjort 1-1 mot Kongsvinger.

Åge Hareides Viking har tatt fire av femten mulige poeng på bortebane denne sesongen, selv om programmet ikke har vært verre enn at tosifret poengsanking burde ha vært mulig.

- På bortebane fungerer ikke Viking på samme måte som i Stavanger, og det er jeg nødt til å finne ut av, sier Hareide til TV 2 Sporten.

- Men ett poeng er bedre enn null, trøster han seg med.

Kunne fått rødt kort
I Stavanger har Viking fortsatt til gode å tape. Åtte poeng på fire kamper er absolutt godkjent uttelling på hjemmebane.

Totalt holder dette imidlertid bare til en niendeplass i Tippeligaen etter at ni av tretti serierunder er spilt.

Tony Gustavsson ledet Kongsvinger for første gang i kamp søndag, og overrasket før avspark med å flytte forsvarsspilleren Bobbie Friberg da Cruz opp på spissplass.

Det trekket bidro til at Kongsvinger tok ledelsen på overtid i første omgang.

Friberg da Cruz kom seg fri og var alene med bortelagets målvakt Rune Jarstein, som felte den 28 år gamle svensken.

Det var et klart straffespark, som Olav Tuelo Johannesen omsatte til scoring, men det er vel lov å spørre seg om ikke Jarstein i tillegg burde ha fått et rødt kort.

- Det skulle ha vært utvisning, mener Gustavsson.

Smarte bytter
Kongsvinger var det beste laget i første omgang, men etter at Hareide satte inn Tommy Høiland og Birkir Bjarnason for Alexander Ødegaard og Ole Marius Aasen før andre omgang, kom bortelaget langt bedre med i kampen.

Det var sånn sett ikke ufortjent at Viking utlignet til 1-1 etter 70 minutter på Gjemselund Stadion.

Christian Landu Landu slo et innlegg fra høyre som Vidar Nisja ikke traff skikkelig, men ballen endte i beina til Bjarnason, som fra kort hold satte ballen i nettaket til 1-1.

Helt på tampen hadde både Patrik Ingelsten og Bjarnason gode muligheter til å gi Viking et seiersmål, men Thomas Myhre stoppet begge to.

- Vi tar med oss de poengene vi kan få, men jeg er irritert over at vi er så trege i starten og ikke viser mer vilje til å vinne duellene. I fotball er du nødt til å ta for deg litt, og det gjorde vi ikke før i andre omgang. Men etter at Birkir kom inn, skapte vi en hel del, og Thomas Myhre hadde to fantastiske redninger som reddet poeng for Kongsvinger, oppsummerer Hareide.

Poengdelingen var nok til å løfte Kongsvinger over nedrykksstreken, ettersom Sandefjord tapte stort for Lillestrøm.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus