Gå til sidens hovedinnhold

Gatlin anker dopingdom

Justin Gatlin gir ikke opp.

Den regjerende OL-mesteren Justin Gatlin, som ble dømt til fire års utestengelse for doping, anker saken sin til CAS (Court of Arbitration for Sport) - den internasjonale voldgiftsretten for sport.

- Gatlin går til dette skrittet for å få mulighet til å forsvare gullet sitt på 100 meter ved OL i Beijing, sa Gatlins advokat, Maurice Suh, tirsdag, ifølge Reuters.

Gatlin avla en positiv dopingprøve med spor av testosteron under en konkurranse i Kansas i april 2006. Fordi han hadde testet positivt for amfetamin tidligere, ble saken sett på som en andre gangs forseelse. Men den to år lange utestengelsen som Gatlin ble idømt etter sin første forseelse, ble avbrutt fordi han hevdet at preparatet fantes i en medisin som han hadde tatt siden han var liten gutt.

Derfor hevder hans advokater at Gatlin bare har gjort seg skyldig i én dopingforseelse, og at straffen på fire år skal reduseres.

Under OL 2004 i Aten vant Gatlin altså gull på 100 meter med tiden 9,85. Han tok også bronse på 200 meter og sølv med det amerikanske laget på 4 x 100 meter stafett.

Klikk her for flere nyheter om friidrett
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året