RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gatlin utestengt i åtte år

Sist oppdatert:
Den dopingtatte friidrettsstjernen Justin Gatlin godtok tirsdag en utestengelse på hele åtte år.

Den 24 år gamle OL-vinneren testet positivt på testosteron i Kansas 22. april, og det amerikanske antidopingbyrået anbefalte en utestengelse på åtte år.

Denne godtok Gatlin sent tirsdag kveld norsk tid. Han sa også fra seg verdensrekorden på 100 meter på 9,77 sekunder som han tangerte i mai.

Som en belønning for at han har samarbeidet med antidopingbyrået slapp han livstidsutestengelse. Amerikanske regler sier egentlig at man skal utestenges på livstid hvis man blir tatt to ganger, men antidopingbyrået har innrømmet at det var spesielle årsaker bak den første dopingdommen.

Da Gatlin ble tatt første gang, på college, ble han nemlig tatt fordi han brukte forbudt medisin for å holde en sykdom i sjakk. Han ble uansett utestengt i to år for hendelsen.

Gatlin kan fortsatt anke lengden på utestengelsen, men han kan ikke basere anken på at dopingtesten han ble tatt i ble feilaktig utført.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere