Veton Berisha har vært en hærfører og frontfigur for Viking i flere sesonger, men nå ser det ut til at kjærlighetsforholdet kan få en bitter slutt.

Tidligere denne uken erfarte Nettavisen at Viking er i forhandlinger med svenske Hammarby om landslagsspilleren, om en sum på nærmer 20 millioner kroner.

Tirsdag publiserte Stavanger Aftenblad et intervju med spissen, der han kritiserer sportssjef Erik Nevland, etter at sistnevnte hevdet at Berisha ikke ønsket å forlenge kontrakten med klubben.

Kommentaren fikk kapteinen til å se rødt:

– Det er feil informasjon og egentlig ren løgn. Det vet han ikke stemmer, sa Berisha til avisen.

Nevland har senere utdypet at det hele handler om det høye lønnskravet til 28-åringen. Ifølge avisen skal lønnsnivået være av en størrelse som gjøre det umulig for Viking å innfri.

Les også: Nettavisen erfarer: Enig om personlig avtale - Viking forhandler om Berisha-salg

Gauseth reagerer

Discovery-ekspert Christian Gauseth mener at man ser et mønster i utviklingen av Berisha-saken, og refererer til et konkret eksempel fra noen år tilbake.

– «Add insault to injury», tenker jeg. Dette er ikke første gang vi har sett en slik oppførsel fra Berisha. Vi har blitt vant til dette, blant annet fra overgangen ut av Brann.

Les også: – Jeg får kommentarer på at seksualiteten min er unaturlig

Da Berisha ønsket seg bort fra Bergen før sesongen i 2020, ble det et voldsomt oppstyr som han selv har beklaget i etterkant.

– Man husker jo fortsatt hvor barnslig han håndterte det, så dette er i ferd med å bli ennå en reprise. Det er absolutt et spill som er i gang her. Spillerne må tenke på seg selv, men ofte handler det om måten dem gjør det på.

Verken Veton Berisha og Viking har svart på Nettavisens henvendelser.

– Fallitterklæring

Flere supportere har ytret sin misnøye omkring Berisha og klubben de siste dagene. Forrige ble det klart at unggutten Sebastian Sebulonsen selges til danske Brøndby, og forlater gulljagende siddiser umiddelbart.

Gauseth reagerer sterkt på Vikings villighet til å selge sine største stjerner:

– Et salg av Veton Berisha er dessverre en fallitterklæring mot alt som kan kalles ambisjoner i Viking. Utad kommuniserer man at gullet er ute av interesse, og at penger er vesentlig viktigere. Det skuffer meg stort, sier han.

Og fortsetter:

– Viking har solgt bra med spillere den siste tiden, så det å selge både Veton Berisha og Sebastian Sebulonsen er på ingen måte noe de har vært nødt til å gjøre. Slike sesongen har blitt, er dette en enestående mulighet for å ta et gull. Men det velger de å takke nei til nå.

Etter seirene over både Lillestrøm og Kristiansund har Viking koblet seg på i kampen om gull, men med flere profiler på veit, tror eksperten det kan bli vanskelig.

– Man skulle jo tro at en seier mot serielederen på bortebane ville gjøre noe med lysten på tittel, men det viser seg å være helt feil. Det er veldig skuffende.

– Vil man se nye ansikter i Viking framover?

– De har nok en tanke bak dette, så det håper jeg jo for deres det. Noe annet ville jo vært veldig overraskende, men det blir spennende å se.

Torsdag skal Viking ut i en knalltøff Europa Conference League-kvalifisering mot tsjekkiske Sparta Praha, før «formlaget» Vålerenga venter på Intility Arena søndag.