*Nettavisen* Sport.

Gaustad tester OL-løypene

Foto: (FOTO: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX)

John Anders Gaustad har begynt forberedelsene til OL i 2010.

Etter å ha vært veldig nær i 2006, satser John Anders Gaustad maksimalt på OL-billett i 2010. Allerede nå drar han til Vancouver for å gjøre seg kjent med OL-løypene.

Tirsdag satte langrennsløperen seg på flyet med kurs for den kanadiske OL-byen. Både for å delta i fire renn i det kanadiske mesterskapet i påskeuka, og for å trene i – og gjøre seg kjent med – løypene i nærheten av Whistler, som skal brukes under vinterlekene om to år.

- For nå er jeg for alvor på gang mot OL i 2010, sier den 28-årige odølingen offensivt til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Årsbeste i Kollen
Gaustad forsterker sin langsiktige OL-satsing etter å ha fått svaret han ønsket seg på helgens femmil i Holmenkollen. I årets viktigste renn for hans del gikk han inn til 24. plass og ble fjerde beste nordmann.

- Jeg nådde målet mitt, som var å ta verdenscuppoeng. Med årsbeste på slutten av sesongen må jeg ha gjort noe riktig underveis. Og nå blir det lettere å satse videre. Jeg er rett og slett supermotivert, sier Gaustad, som nå satser maksimalt på å erobre plassen på neste OL-lag etter at den glapp i tolvte time, til fordel for Tord Asle Gjerdalen, foran Torino-lekene for to år siden.

Han vet utmerket godt hva den langsiktige jobben vil innebære.

- Nå har jeg brukt halvannet år på å få orden på en kropp som var kjørt helt i senk. Det er viktig å fortsette å være tålmodig, ikke forsere noe som helst, dyrke den framgangen jeg tross alt har hatt i vinter og kort sagt trene fornuftig. Jeg innser at det tar lang tid å komme seg ovenpå igjen, men jeg gleder meg til den videre jobben, sier Gaustad, og legger til:

- Sånn sett blir Canada-turen viktig på mange måter. Ikke bare skal jeg gå noen gode skirenn og trene i løypene der borte. Det handler også i stor grad om ekstra påfyll av motivasjon.

Ros av sportssjefen
Det fikk han også en real dose med i Kollen-terrenget lørdag. Hamar-løperen gjennomførte et solid løp, som han synes var en ny bekreftelse på at han er på vei tilbake til godt, gammelt nivå. Dermed mener han en OL-start om to år blir mer og mer realistisk.

Men noe comeback på landslaget, etter at han ble vraket for to år siden, gjør han seg ingen forhåpninger om. Sportssjef Åge Skinstad sier da også at han neppe er aktuell for det.

- Men det er godt gjort av John Anders å komme så sterkt tilbake etter all motgangen han har hatt. All ære av den tålmodige jobben han har gjort. Det blir så avgjort spennende å følge ham videre, sier Skinstad.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.