Gavepakke fra Arsenal og Chelsea

Foto: TOBY MELVILLE (Reuters)

Poengdeling i London-derbyet gjør kampen om mesterligaplass helt åpen.

21.04.12 17:27

ARSENAL - CHELSEA 0-0:

Premier League-sesongen er inne i de avsluttende rundene, men for enkelte klubber er det Champions League som står i fokus.

Som eneste engelske klubb er Chelsea fortsatt med i mesterligaen, og lørdagens London-derby mot Arsenal havnet midt mellom to semifinaleoppgjør mot fotballgiganten Barcelona.

Samtidig befinner klubben seg på tabellens sjetteplass, og ligger an til sin dårligste plassering siden Roman Abramovich overtok eierskapet i 2003.

Arsenal kjemper på sin side for å sikre en plass i den gjeve turneringen neste sesong. For å klare det er tabellens tredjeplass minstekrav. Med seier over Chelsea lørdag kunne the Gunners ta et langt steg mot etterlengtet mesterligaspill.

- En rar kamp
Det endte imidlertid 0-0, og dermed var det Tottenham og Newcastle som var mest fornøyd med resultatet.

- Det var en rar kamp. De bestemte seg for å låse kampen, og vi var ikke skarpe nok med våre pasninger og bevegelser. Men vi hadde fortsatt våre sjanser, de hadde ingen, sier Arsene Wenger etter kampen, ifølge BBC.

Chelseas midlertidige manager Roberto Di Matteo mente laget hans kunne vunnet kampen.

- Det er vanskelig å spille mot Arsenal her, men hvis vi hadde hatt mer kvalitet i den siste pasningen, kunne det vært et annet resultat, sier Di Matteo, ifølge BBC.

- Men det var en fantastisk opptreden. Vi hadde mange sjanser, og alle gjorde det veldig bra. Det er aldeles fantastisk å komme hit og få med seg et poeng, legger Chelsea-manageren til.

Ingen kopi av kalaskampen
Mange husker nok det motsatte oppgjøret mellom London-klubbene før jul. Chelsea ledet både 1-0 og 2-1 før Premier Leagues toppscorer spilte opp til kalas. Robin van Persie satte inn hat trick og sørget for at Arsenal vant 5-3 på Stamford Bridge.

Det var likevel Chelsea som kunne gå inn i lørdagens oppgjør med størst selvtillit. De blå kom rett fra en meget sterk 1-0-seier over Barcelona i mesterligaen onsdag, mens Arsenal overraskende tapte 2-1 hjemme for Wigan mandag.

Store deler av Chelseas tropp ble imidlertid byttet ut, og kun Petr Cech, John Terry og Gary Cahill var igjen fra startelleveren mot Barcelona.

De blå klarte likevel å opprettholde det gode defensive spillet, og underholdningskåte tilskuere fikk lide som følge.

Tre store og like mange små sjanser var alt publikum fikk servert før pause. Arsenal var klart best på hjemmegresset, men slet med å involvere kantene, og London-lagene spilte pingpong fra den ene 16-meteren til den andre. Etter en gigantisk van Persie-sjanse og to tverrliggertreff for the Gunners, var det Roberto di Matteo som gikk mest fornøyd inn til garderobepraten med to smultringer på måltavla.

Foto: PA Photos/Scanpix

Tøff kamp om tredjeplassen
Andreomgangen fortonet seg som en kopi av den første. Chelsea lå bakpå, men gjorde det godt. Arsenal kom til brukbare målsjanser, men avsluttet ikke godt nok.

Dermed endte det 0-0 på Emirates Stadium. Ett poeng gir Arsenal en total på 65 og en luke til Tottenham på seks poeng. Den luker er imidlertid ikke så stor når det presiseres at Spurs har to kamper mindre spilt.

Newcastle ligger på femteplassen med like mange poeng og like mange spilte kamper som Tottenham, mens Chelsea, som har én kamp mindre spilt enn Arsenal, ligger sju poeng bak på sjetteplassen.

Tirsdag møter Stamford Bridge-gjengen Barcelona i returoppgjøret på Camp Nou.

Foto: PA Photos/Scanpix

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.