RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gaviria vant spurtstrid centimetere foran Sagan


Fernando Gaviria (i midten) var sterkest i spurten og tok tirsdag sin andre etappeseier i årets Tour de France. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix
Fernando Gaviria (i midten) var sterkest i spurten og tok tirsdag sin andre etappeseier i årets Tour de France. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Alexander Kristoff var lenge med i massespurten, men Fernando Gaviria var sterkest og tok sin andre etappeseier. Greg Van Avermaet fortsetter i gul ledertrøye.

Det tidlige firemannsbruddet, bestående av Guilliaume Van Keirsbulk, Jérôme Cousin, Anthony Perez og Dimitri Claeys, ble hentet inn av hovedfeltet like før slutt.

I massespurten ble det til slutt Fernando Gaviria som var først over målstreken. Centimetere bak fulgte Peter Sagan og André Greipel. Colombianeren tok med det sin andre etappeseier i det som var Tour de Frances fjerde etappe.

Alexander Kristoff holdt godt med i hovedfeltet og ble nummer sju.

– Jeg følte meg litt bedre i dag. Det var en bedre spurt enn sist, men igjen mistet jeg litt rytme. Jeg skulle vært litt høyere opp, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

Amund Grøndahl Jansen ble nummer 108 med Edvald Boasson Hagen på plassen bak.

Greg Van Avermaet forsvarte den gule ledertrøya, mens Peter Sagan fortsetter i den grønne poengtrøya.

Hovedfeltet ville vært enda større, men med fem kilometer igjen oppsto en massevelt midt i feltet. Jansen var opprinnelig med i hovedfeltet, men møtte asfalten i en mindre velt med 49 kilometer igjen.

Guillaume Van Keirsbulck vant den innlagte spurten, mens Anthony Perez tok etappens eneste klatrepoeng.

Tirsdagens etappe var av det flate slaget og var 195 kilometer lang. Den gikk fra La Baule til Sarzeau.

Onsdag venter rittets første bakker. Da skal syklistene gjennom 205 kilometer fra Lorient til Quimp.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere