*Nettavisen* Sport.

Gay mister VM

Foto: Mike Stobe (AFP)

Det blir ingen superduell mellom Usain Bolt og Tyson Gay under Friidretts-VM.

25.06.11 09:54

Amerikanske Tyson Gay, verdens nest raskeste spurter, mister sprintene under VM i friidrett i august etter å ha trukket seg fra det amerikanske mesterskapet med en lårskade, melder BBC.

27-åringen måtte trekke seg bare en halv time før semifinalen på 100 meter under den amerikanske mesterskapet, som også fungerer som kvalifisering til VM. Sprinteren har tidligere sagt at han dropper 200 meteren under VM i sørkoreanske Daegu.

Dermed blir det ingen superduell mellom Gay og jamaicaneren Usain Bolt på de to sprintdistansen under verdensmesterskapet.

- Det er en stor strek i regningen, sier Walter Dix, som til slutt vant 100 meteren, om Gays skade.

Det er likevel ikke sikkert at Tyson Gay ikke blir å finne under Friidretts-VM, ettersom sprinteren fortsatt kan komme til å løpe for det amerikanske laget under 4x100 meter stafett.

Amerikaneren vant gull på både 100 meter og 200 meter under VM i Osaka i 2007. Siden den gang har Usain Bolt overtatt sprinttronen.

Justin Gatlin, som er tilbake etter fire års utestengelse for dopbruk, blir å finne i VM med andreplassen bak Walter Dix på 100 meteren på fredag.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag