Det er knyttet stor spenning til hvor Erling Braut Haaland fortsetter karrieren når han en dag forlater tyske Borussia Dortmund.

Toppklubber i England, Spania, Italia, Frankrike og Tyskland ligger langflate etter nordmannen, som trolig kan velge og vrake til sommeren.

Les også: Solskjær bekrefter United-anke

500 millioner i året

Ifølge Gazzetta dello Sport har franske Paris Saint-Germain nylig sjekket mulighetene for å knytte til seg Haaland - muligens som en erstatter for Kylian Mbappe, som kobles til Real Madrid.

Spanske Marca, som er en av flere aviser som gjengir opplysningene, påpeker at PSGs sportsdirektør Leonardo har et godt forhold til Haaland-agent Mino Raiola, som i sommer hjalp klubben å signere keeper Gianluigi Donnarumma fra AC Milan.

Ifølge opplysningene vil Raiola legge fram et lønnskrav på vegne av Haaland på svimlende 50 millioner euro i året netto - i overkant av 500 millioner kroner.

Flere kilder, blant andre overgangseksperten Fabrizio Romano, har tidligere rapportert at Haaland har en utkjøpsklausul på 75 millioner euro, som blir aktiv i neste sommervindu.

Les også: Lørdagens Premier League-rykter

Klubbene som ønsket å hente nordmannen denne sommeren måtte trolig bla opp det dobbelte av dette.

- En av få som kan hente ham

Ligue 1-ekspert Paul Thomas Clay tror Erling Braut Haaland ville trivdes godt i den franske storklubben.

- Jeg tror han hadde passet veldig godt inn der, med verdens beste servitører rundt seg, sier Clay til Nettavisen.

Han er klar på at PSG kommer til å få knallhard kamp om Haalands signatur, men mener samtidig Ligue 1-klubben er en av klubbene som faktisk er kapable til å hente ham.

- PSG er en av få klubber som har muskler til å hente ham, men jeg vet ikke hvordan hovedpersonen selv vurderer det, sier Clay.

Nettavisen har nylig sikret seg rettighetene til fransk Ligue 1:

Går trolig glipp av landskamper

Paris Saint-Germain har fra før stjerner som Lionel Messi, Kylian Mbappe, Neymar og Sergio Ramos i sin spillerstall.

Haaland er ikke med i troppen når Dortmund tar imot Augsburg lørdag. Bakgrunnen er en skade nordmannen pådro seg på trening forrige uke.

Norges stjernespiss går etter alt å dømme også glipp av landskampene mot Tyrkia og Montenegro også, men landslagssjef Ståle Solbakken har ikke gitt opp helt.

- Vi hadde håpet på bedre nyheter rundt Erling, men holder den foreløpig åpen, sa Solbakken fredag.