Gå til sidens hovedinnhold

GBKs evighetsmaskin

Entusiasme og rå løpsstyrke er sidebacken Jamal El-Mazaris (25) varemerke. Mot Strømmen tok han saken i egne hender, og punkterte opp- gjøret med et 70-metersløp.

RØDTVET: Det var riktig nok ikke hurtigtoget som sendte ballen over streken, men Jamal El-Mazari som sto for det tempofylte og tunge forarbeidet. Og det var vakkert.
Fra sin venstre backposisjon startet 25-åringen stigningsløpet langt inn på egen banehalvdel fem minutter før slutt. Et utspill fra sisteskansen Anders Granstad endte til slutt hos El-Mazari. Han tok med seg ballen inn i Strømmens 16-meter på nådeløst vis. Deretter spilte han vegg med Christian Thorbjørnsen. Den offensive backen tråklet seg inn på fem meter, og spilte en lekker pasning til Sezan Ismailovski, som kunne sette ballen enkelt i åpent mål.
Servitøren var selvsagt godt fornøyd med forarbeidet til 2-0-scoringen.

Plagsomt våpen

Det var godt at det endelig løsnet. Jeg kom på mange dype løp igjennom hele kampen, men jeg fikk den sjeldent, sier han.
GBK-trener Rolf Teigen har alltid gitt Jamal frie tøyler på venstresiden, og det har omsider også utviklet seg til å bli et av lagets aller giftigste angrepsvåpen. Fra sin backposisjon plager han motstanderne både offensivt og defensivt. Han liker rollen, og Jamal mener selv at han får brukt hele sitt fotballregister.
Jeg startet på midtbanen, men i de siste årene har jeg spilt back. Det er gøy å kunne bidra i begge ender av banen. Jeg hadde nok ikke passet som stasjonær back, forteller han.
For tre år siden kom 25-åringen fra Bjørndal til GBK etter å ha spilt i både Skeid og Vålerenga. Han var med på å spille klubben opp fra 3. divisjon, men nå er det 1. divisjon som er målet for Jamal El-Mazari og co.
Vi har havnet i en knallhard avdeling, og vi må derfor ha full fokus hele veien. Mot Strømmen mistet vi ballen altfor mye, men jeg syntes vi var trygge bakover, sier El-Mazari til Lokalavisen Groruddalen.

Tatt på senga

I lørdagens oppgjør mot Strømmen spilte hjemmelaget langt under pari, men de tok likevel en viktig trepoenger. Gjestene fra Romerike spilte fysisk tøft, men offensivt hadde de lite å by på. Laget skapte kun en sjanse i kampen, men den plukket GBK-keeper Anders Granstad mesterlig oppe i venstrekryss. GBK var heller ikke giftige, men de skapte mer enn gjestene. Christian Thorbjørnsen ordnet 1-0 på et noe omdiskutert straffespark, etter at Sezan Ismailovski hadde blitt revet ned inne i feltet. Den nevnte 2-0-scoringen kom som følge av en klar dominans i banespillet, men det var likevel noe som ikke fungerte framover på banen for GBK på lørdag.
Kampbildet ble annerledes enn hva vi hadde håpet på. Strømmen hadde helt klart gjort hjemmeleksa si. For første gang i min trenerkarriere her i Groruddalen, stilte motstanderen til start bedre forberedt enn oss, innrømmer GBK-trener Rolf Teigen.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua