RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Gedigen smørebom av Norge

Sist oppdatert:
Norge hadde fire gullkandidater på 15-kilometeren, men smurte seg fullstendig bort og havnet langt etter. Se resultatene. Debatt: Hva er galt med Norge?

Allerede på første passering skjønte man at det ville gå galt. Nordmennene lå langt bak, og de virket å ha dårlige ski. Den følelsen ble bare forsterket utover i løpet, i og med at konkurrentene bare reiste i fra. Til slutt var Frode Estil best av våre i mål på en 17. plass.

Han var over halvannet minutt bak vinneren.

- Smørerne trodde de gjorde det beste, men slik kan skje av og til. Vi tilgir dem, smilte Frode Estil overfor NRK etter løpet.

De fire norske løperne skal ha gått med identisk smurte ski.

Fiasko
Det som på forhånd så ut til å kunne bli en stor norsk dag, ble med andre en gedigen fiasko. Andrus Veerpalu fra Estland gikk til topps, 14,5 sekunder foran tyske Lukas Bauer. Tyske Tobias Angerer fikk bronse.

Norge står dermed fortsatt med ett gull, seks sølv og seks bronse i Torino-OL.

- Vi gikk på en real bom i dag. Været var forferdelig, og da blir det bingo, og det er veldig synd, oppsummerte Odd-Bjørn Hjelmeset til NRK.

Han lå 13 sekunder bak allerede etter et par hundre meter, men ville ikke skylde på smøreteamet.

- Vi hadde kjempeski ved start, men så snødde det mer og mer, sa han.

Evaluering
Herretrener Krister Sørgård var naturlig nok en skuffet mann etter 15-kilometeren.

- Nå synes jeg mest synd på gutta som slet der ute. Nå må vi evaluere smørejobben, ta en runde med smøreteamet og finne ut hva som gikk feil, sa han til NRK.

Sportssjef Bjørnar Håkensmoen var også lei seg etter fadesen.

- Vi må beklage at vi ikke hadde bra nok ski til å underholde det norske folket i dag. Vi bommet totalt på smøringen, innrømmet han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere