Det var søndag 30. mai at Geir Kåre Nyland nøt sommervarmen på Tomtekaia, like ved det nye Munch-museet i Oslo, da det gikk fryktelig galt for den norske MMA-utøveren.

29-åringen gikk til kaia for å stupe, noe han hadde gjort mange ganger tidligere. Denne gangen gikk det imidlertid galt, og han traff bunnen med hodet først.

Han fikk raskt bistand av venner som var til stede, før han ble hentet av ambulanse og hastet til sykehuset, hvor det ble konstatert brudd i ryggen.

Den norske MMA-profilen er operert og foreløpig lam fra brystet og ned.

Nylands kompis, den norske MMA-profilen Emil Meek, har tirsdag startet en Spleis for å gi kameraten best mulig hjelp i kampen for å kunne gå igjen.

Onsdag formiddag er det samlet inn over 600.000 kroner.

MMA-presidenten: - En super fyr

President i Det Norske MMA-forbundet, Henning Svendsen, er blant de som har delt spleisen. Han kjenner Nyland godt gjennom treningsøkter, blant annet på landslaget.

- Han er en super fyr på alle måter. Han er høyt og lavt og deler av seg selv. Han har en egen evne til å trives, uansett hvem han er med eller hvor han er. Han lager liv, og det er lett å trives i selskapet hans, sier Svendsen til Nettavisen.

Svendsen beskriver Nyland som en spennende MMA-utøver, med et svært godt fysisk utgangspunkt og forståelse for sporten.

- Det artigste har vært å se hvordan han har utviklet seg opp gjennom. Jeg husker spesielt en kamp i England der han viste at han hadde gjort store fremskritt med brytingen sin, sier Svendsen.

Sølv i European Open

Nyland begynte å konkurrere på amatørnivå i 2015 og representerte blant annet det norske MMA-landslaget. Han tok sølv under European Open i 2015 i Wolverhampton.

På vei til finalen slo han blant andre ut Conor McGregors lagkamerat og venn Lee Hammond.

I 2019 flyttet han til Oslo for å trene sammen med Norges beste MMA-utøvere på Frontline Academy.

Samme år debuterte han som proff og vant møtet med Marcus Hammond på teknisk knockout under Battle Arena 58 i Birmingham.

Tidligere i år gikk han på et knockout-tap mot Rahmads Stromanis I Västerås i Sverige, før han valgte å flytte til Stockholm og slutte seg til Allstars Gym, som huser Sveriges eliteutøvere.

Før MMA-satsingen startet for alvor gikk Nyland seirende ut av NRK-programmet Norges tøffeste i 2013.