Gå til sidens hovedinnhold

Geir Moen: - 11 år var nok

- Han knuser nok snart 200-meterrekorden min også, sier den norske friidrettslegenden Geir Moen (38).

Geir Moen var tidenes raskeste nordmann helt frem til tirsdag kveld. Da ble hans norske rekord på 100 meter slått med ett hundredel. Norsk-gambiske Jaysuma Saidy Ndure løp på 10,07 under DN-galan i Stockholm.

Les saken:- Slettet Geir Moens rekord

- Rekorder er til for å slås
Men Moen er overhodet ikke lei seg.

- Den har vart i 11 år. Ingen rekorder bør stå så lenge. Rekorder er til for å slås, og når noe sånt skjer, håper jeg at tiden kan fungere som inspirasjon også for de lovende unge vi har som kommer bakfra, sier han til Nettavisen.

Han ser selv på friidretten fra sidelinjen for tiden, og da Nettavisen snakket med ham tirsdag kveld, slappet han av på stranden i Moss. Han følger likevel nøye med - og forventer at 200-rekorden sin - på 20,17 - også blir slått av Ndure snart.

- Jeg trodde først at 200-meterrekorden min skulle bli slått ganske fort. At han løper så fort på 100 meter allerede, hadde jeg kanskje ikke forventet, men det betyr jo bare at det er et tidsspørsmål før han knuser rekorden på 200 meter også, sier han.

En rekord overlevde
200-meterrekorden overlevde imidlertid Ndures forsøk på å slette den tirsdag. Snaut fire timer etter at han satte norsk rekord på 100 meter, løp Ndure på 20,41 på 200 meter.

- Overrasket over at det har tatt så lang tid med rekordene dine?

- Jeg håpet og trodde lenge at John Ertzgaard ville nærme seg og slå de rekordene. Men det skjer såpass mye positivt blant den yngre garde, at jeg håper at de blir inspirert av at Ndure slo min rekord.

Selv om han står på sidelinjen av norsk friidrett nå, utelukker han ikke et comeback i en eller annen rolle.

- De siste årene har jeg prioritert familie og jobb, men ja, det kan hende at jeg engasjerer meg igjen på et senere tidspunkt.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien