RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Geir Oustorp tror på norsk VM-gull: - Jeg kan ikke se for meg noe annet


IMPONERT: De norske håndballjentene har imponert Geir Oustorp dette VMet.
IMPONERT: De norske håndballjentene har imponert Geir Oustorp dette VMet. Foto: AFP / NTB scanpix
Den påtroppende Larvik-treneren mener at de norske håndballjentene må tåle favorittstemplet i VM-finalen.

De norske håndballjentene tok seg videre til nok en VM-finale etter å ha smadret Nederland 32-23 i semifinalen fredag kveld. I finalen venter Frankrike.

En som har latt seg imponere av Thorir Hergeirssons jenter er påtroppende Larvik-trener Geir Oustorp. Han mener at dersom Norge vinner VM, så kan man begynne å diskutere om dette er den beste versjonen av det norske kvinnelandslaget i håndball.

- Det er vanskelig å si, vi får se om de vinner på søndag. Da kan man begynne å sammenligne dem med de beste. Hver generasjon og hvert landslag har sin sjarm, og det tempoet i dette landslaget tror jeg ikke vi har hatt før i Norge, sier Oustorp til Nettavisen.

- Vi har hatt mye gode spillere, men det er ingen i verden som matcher dette tempoet.

Les mer: Norge er klare for VM-finale etter å ha smadret Nederland

Generasjonsskiftet

Selv er han klar på at han tror de norske jentene går helt til topps når de møter Frankrike til finale søndag.

- Jeg kan ikke se for meg noe annet. Norge har spilt et såpass godt mesterskap, og har de beste spillerne. Vi er åpenbare favoritter i en VM-finale, men det er jo ikke noe man spiller hver dag. En VM-finale lever sitt eget liv, men at det er liten tvil om at Norge er favoritter, sier Oustorp.

Han er spesielt imponert over hvordan den norske landslagssjefen, Thorir Hergeirsson, har klart å skape et generasjonsskifte uten at noen helt har lagt merke til det.

- Det som er gøy med dette laget er jo at Thorir har startet et generasjonsskifte i det skjulte. Han så 90- og 91-generasjonen som ble juniorverdensmestre, og han fikk de inn så fort han tok over, sier Oustorp som også fremhever én av de norske spillerne.

- Stine Bredal Oftedal har du hørt om i hundre år, men det er først nå hun er så god. For noen år siden var det mange som var skeptiske til om hun skulle bli en verdensstjerne fordi hun var så liten. Men det har de vist at ikke er noe problem, det er gøy med Norge, sier Oustorp.

Han mener at den norske modellen, med å innlemme mer tempo i det offensive, kontra høyde i backspillet, gjør at flere lag nå vil begynne å se til den norske modellen. Det har også gjort at 1.68m høye Bredal Oftedal har kommet til sin rett.

Det er flere som har vært kritiske til om den norske dominansen kan oppfattes som kjedelig, og gjentagende da det nå har gått et helt tiår der  Norge har tatt medalje i 13 av 14 mesterskap. Oustorp er ikke enig i den kritkken.

- Nei, jeg forstår ikke det. Nå er det vi som er i førersetet, og vi ser at andre land ønsker å spille med vårt tempo, og den type spillere vi har. Jeg tror ikke det blir kjedelig, sier Oustorp, som selv fikk 91 kamper for Norge.

Les mer: Hockeygutta med full kontroll mot Frankrike

Kan dominere i mange år

Selv om han er klar på at Norge har et forbedringspotensiale i det defensive, så er det enkelt å maskere grunnet Norges fantastiske keepere. I dette mesterskapet har Silje Solberg blitt vraket til fordel for Kari Aalvik Grimsbø og Katrine Lunde. Dette mener Oustorp beviser noe av Norges vanvittige styrke i fremtiden.

- De beste spillerne til Norge er 26 år, og med denne generasjonen har man et topplag i flere år fremover. Silje Solberg er jo ikke her engang, og hun er like gammel som de andre, samt er en av verdens målvakter, sier Oustorp.

- Det sier noe når det norske b-landslaget slår Tsjekkia med ni mål i turneringa før VM, og Tsjekkia er blant de åtte beste i VM. Det sier sitt om bredden i den norske troppen.

- Det blir kanskje litt feige lag?

- Det blir litt feigt, kanskje, men det er in å spille håndball i Norge. Man har mange gode trenere, og jentene vil bli best i verden, og det får de jo til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere