RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Generasjonsskifte blant gutta

Foto: Foto: Thomas Bjørnflaten/Scanpix
Sist oppdatert:
Flere av klubbene i herrenes Gildeserie har gått gjennom et generasjonsskifte i sommer. - Denne sesongen får vi se fremtidens spillere, sier landslagstrener Gunnar Pettersen til TV 2 Nettavisen.

Forrige sesong tok Stavanger et stort steg opp i ryggen på Sandefjord i toppen av norsk herrehåndball. Lite tyder på at noen andre vil kunne gjøre noe med disse to denne sesongen.

- Jeg tror det blir som i fjor. Sandefjord bør være temmelig suverene, med et lite utropstegn ved Stavanger, sier landslagstrener Gunnar Pettersen til TV 2 Nettavisen.

Generasjonsskifte

De to toppklubbene har stort sett beholdt samme lag som forrige sesong. Sandefjord har mistet Eric Hucko og Paal Cramer, mens Stavanger har erstattet Tobias Karlsson og Simen Hansen med Trond Førde Eriksen og Mats Hermansen.

De øvrige klubbene har i sommer tatt en liten opprydning i egne rekker og kvittet seg med eldre spillere som ikke er interessert i å satse like hardt som tidligere.

- Det betyr at mange 19, 20 og 21-åringer får sjansen og jeg vil si at vi denne sesongen får se fremtidens spillere i Norge. I og med at de fleste lagene har gått gjennom det samme generasjonsskiftet, får de spille mot spillere på eget nivå og spranget opp blir ikke så stort, sier Pettersen.

Se opp for Mamelund

SI DIN MENING:
Hvem vinner herrenes Gildeserie?
Drammen HK
Fet
Fyllingen
Haslum
Heimdal
Kragerø
Kristiansand
Nit/Hak
Runar
Sandefjord
Stavanger
Stord

Se resultat
Foran forrige sesong spådde Gunnar Pettersen at Kjetil Strand ville få sitt store gjennombrudd og bli sesongens komet i norsk herrehåndball. Nærmere innertier går det ikke an å komme. I år ser han ingen klare kandidater.

- Det er ikke noen som peker seg klart ut, men Erlend Mamelund i Haslum er en spennende spiller, sier han.

Mamelund er bare 19 år gammel og den høyvokste venstrebacken scoret ti mål i junior-NM-finalen forrige sesong.

- Det er mulig litt for tidlig for ham, sier Pettersen.

Men det er en veteran Pettersen har tro på at vil prege Gildeserien denne sesongen. Skadeplagede Geir Jomaas har fått gå skadefri i hele sommer og landslagssjefen tror Sandefjord-strategen får en god sesong.

- Ny vår for Geir Jomaas. Der har du overskriften, ler landslagssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere