MOLDE-BODØ/GLIMT 0-2

MOLDE (Nettavisen): Molde misbrukte flere store sjanser i første omgang og ble straffet knallhardt av et effektivt Bodø/Glimt-lag etter pause på Aker Stadion. Innbytter Vetlesen og formspiller Solbakken sørget for at Glimt kan reise hjem til Bodø med tre kruttsterke poeng i bagasjen.

Kjetil Knutsen, som ikke var en fornøyd mann etter de første 45 minuttene, tok grep i pausen med et bytte som viste seg å bli avgjørende.

Dermed har Glimt et forsprang på fire poeng ned til Molde med seks kamper igjen av Eliteserien.

- Vi fant fasongen etter pause. Vi måtte dra dem litt i ørene for å få de til å stå opp i kampen. Vi tapte for mye duellspill en periode, sier Knutsen til Nettavisen etter kampen.

Måtte heve stemmen: - Jeg spurte dem om jeg var for sint

Glimt-treneren innrømmet at han måtte heve stemmen til spillerne sine i pausen.

- Ja, jeg hever stemmen ofte. Jeg hever stemmen uten at jeg er sint, selv om jeg høres sint ut. Jeg spurte dem om jeg var for sint, men de svarte nei. Det er fordi vi har lyst til å få til noe, sier han.

Om treneren var irritert etter den første omgangen var han ditto imponert etter den andre.

- Det er ganske imponerende at vi klarer å hente ut så mye kraft som vi gjør. Vetlesen har blitt avskrevet og det har blitt sagt at han ikke passer inn. Jo, han passer inn og er helt avgjørende i dag. Han er med på å løfte laget. Det han viste her mot Molde var kanskje det som varmet meg aller mest, sier Knutsen om innbytteren som åpnet målkontoen på Aker Stadion.

Venstreback Bjørkan var mannen som fant Vetlesen med den målgivende pasningen.

- Jeg ser et rom som åpner seg og drar meg inn i det. Jeg fikk tidlig øyekontakt med Hugo og da var det bare å treffe han. Utrolig deilig i en kamp vi stanget litt i første omgang, sier Bjørkan til Nettavisen.

Formspiller Solbakken var stolt etter tre viktige poeng i gullkampen.

- Vi er dårlig og svake før pause, men måten vi kommer ut i andre omgang uten i mine øyne Eliteseriens to beste spillere (Berg og Saltnes). I tillegg til at vi ble presset og fort kunne blitt litt passive og redde, det viser sterk mentalitet. Utrolig stolt over laget, sier Solbakken til Nettavisen.

Intensiv start på kampen

Molde startet friskest og spilte seg frem til to halvsjanser i løpet av åpningsminuttene. Like etter kom gjestene til sin første farlighet da Fredrik Bjørkan rullet ballen til Sondre Brunstad Fet som igjen fant Ola Solbakken. Formspilleren avsluttet på det første touchet, men skuddet fra høyre ble blokkert.

Etter seks minutter fikk hjemmelaget en gigantisk mulighet. Venstreback Kristoffer Haugen kom rundt på venstresiden og siktet på Ohi inne foran mål. Kun en imponerende klarering av Marius Lode hindret scoring.

- For en inngripen det er, uttalte en imponert Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.

- En helt avgjørende redning av Lode foran føttene til Eliteseriens toppscorer. Det er fryktelig ekkelt å være vendt mot eget mål på den måten, fulgte ekspert Tor Ole Skullerud opp.

Etter 12 minutter fikk Bodø/Glimt en enorm sjanse. Amahl Pellegrino ble spilt helt fri og fikk en halv banehalvdel å løpe på. Avslutningen ble dog mesterlig reddet av svenske Andreas Linde, som leste Glimt-angriperens signatur-avslutning på forbilledlig vis.

I det den første omgangen var passert fikk Molde nok en stor mulighet. Avslutningen til Magnus Wolff Eikrem fra kort hold gikk imidlertid rett på Nikita Haikin i Glimt-buret. Like etter halvtimen fikk Brynhildsen en stor mulighet fra like utenfor hjørnet av femmeteren. Avslutningen satte han på svakt vis langt utenfor målet.

- En svak avslutning, rett og slett. Han treffer helt feil, fastslo Skullerud.

Tre minutter senere var det Eikrem sin tur til å tvinge frem en redning fra Haikin. Den nylig uttatte russiske landslagskeeperen vippet Molde-kapteinens skudd fra drøye 20 meter over tverrliggeren.

Lagene gikk målløse til hvilen.

Scoret etter tre minutter på banen

En misfornøyd Kjetil Knutsen kom med en nådeløs dom over eget lag i pausen.

- Vi mister initiativet i kampen. De tre sentrale spillerne deres får diktere for mye. Vi blir passive. Nå må vi opp. En mot en-spillet vårt er for dårlig. Vi jobber for dårlig sammen. Nå må vi tørre å ta regien, sa Glimt-treneren.

Brunstad Fet måtte kaste inn håndkleet og ble erstattet av Hugo Vetlesen før andre omgang. Det byttet skulle raskt vise seg å være genialt. Tre minutter ut i andre omgang avanserte Bjørkan fremover på venstresiden før han fant Vetlesen med en perfekt pasning.

Innbytteren gjorde ingen feil og plasserte ballen i nettet.

- Se hva han gjør der når han avanserer fremover og plasserer den på foten til Vetlesen, sier Fredheim euforisk om backens forarbeid.

- For en kapasitet han er blitt, men det er litt enkelt å la Bjørkan gli gjennom på den måten. Hvilket innhopp og hvilken start på andre omgang, supplerte Skullerud.

Vondt skulle bli til verre for Molde under ti minutter senere. En pasning i bakrom fra Brede Moe ble et perfekt gjennomspill til Ola Solbakken som løp enkelt fra sin oppasser før han var sikkerheten selv alene med keeper og doblet ledelsen.

- Bodø/Glimt sjokkerer Molde. Du må ikke slippe Solbakken til der. Han er i ferd med å bli en spiller i høyeste klasse, sier Fredheim.

Molde gjorde flere bytter utover i andre omgang og fikk et par brukbare muligheter. Men de lykkes ikke med å straffe Glimt som dermed topper Eliteserien med fire poeng når seks kamper gjenstår.