RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Geox-sjefen: - En stor skuffelse

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Mauro Gianetti trodde 2012-finansieringen var i boks

Geox-TMC-lagets fremtid er i det blå, etter at lagets hovedsponsor (skoprodusenten Geox) kunngjorde at de trekker seg ut av sykkelsporten.

Det sender ryttere som Juan José Cobo og Denis Mensjov ut på jobbsøkermarkedet.

Les også: Krise i Cobos lag

Overfor cyclingnews.com bekrefter UCI (det internasjonale sykkelforbundet) at rytterne sees på som fristilt på markedet.

Poengløse poenger
En solid malurt i begeret er dog vissheten om at de ikke tar med seg poengene de har opparbeidet seg de siste to årene til eventuelt nye arbeidsgivere.

Torsdag gikk nemlig fristen ut for å fremvise gyldige kontrakter for lagenes 15 fremste ryttere. Det er denne listen UCI går ut i fra når de skal rangere WordTour-lagene foran neste sesong.

Til nettstedet VeloNews forteller lagets sportsdirektør – den omstridte Mauro Gianetti – at han trodde alt var i skjønneste orden foran neste sesong.

- Det er en stor skuffelse at vi nå befinner oss i denne situasjonen, etter alt arbeidet vi har lagt ned, forteller Gianetti.

- Jeg har vært i kontakt med sponsoren (Geox) de siste dagene, og de forsikret meg om at alt var i skjønneste orden. Deretter fikk vi beskjed om at bankgarantien ikke forelå. Det er en svært delikat situasjon, utdyper han.

Skrev ny kontrakt
Merkelig er det også med tanke på at Cobo – vinneren av årets Vuelta a España – underskrev ny kontrakt med laget for noen dager siden.

Nederlandske Wielerland.nl skriver at 30-åringen vurderer å trekke hovedsponsoren inn for voldgiftsretten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dit vil også Cub Deportivo Bike Live (selskapet som har laglisensen) sende hovedsponsoren. Laget undersøker nå hvilke rettslige skritt de kan ta etter det de ser på som et avtalebrudd.

Til velonation.com bekrefter CAS (idrettens voldgiftsdom) at de kan bistå i kontraktstvister mellom partene.

- Det forutsetter at avtalen inneholder en voldgiftsklausul, forteller Matthieu Reeb i CAS til nettstedet og opplyser om at foreløpig ikke foreligger noen krav i sakens anledning.

Usikker framtid
På grunn av en ufullstendig søknad om WT-lisens, hadde ikke UCI ført Geox-TMC opp på listen over neste års søkere.

Dersom laget ikke får finansieringen i havn i løpet av få dager, kan laget være snart være historie.

- I strid med de kontraktsmessige forpliktelsene, har Geox på uforklarlig vis nektet å løse inn bankgarantien vi trenger for å fullføre søknaden vår hos UCI.

- Det var både ubehagelig og overraskende etter vår flotte seier i Spania rundt. Det er nå usikkert om laget til Bike Live kan fortsette som før, heter det i en uttalelse fra selskapet.

PS! Årsaken til at vi gir Mauro Gianetti merkelappen «omstridt» er at det var under hans ledelse Riccardo Riccò, Leonardo Piepoli og siden hele Saunier Duval forlot 2007-versjonen av Tour de France i skam etter dopingbruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere