*Nettavisen* Sport.

Geraint Thomas til sykehus etter krasj i Tour de Suisse

Ny skadesmell:

MÅÅTE BRYTE: Geraint Thomas har brutt Tour de Suisse etter en velt. Her avbildet på en av de tidligere etappene av rittet. Foto: Gian Ehrenzeller (AP / NTB scanpix)

Verdens største sykkellag har virkelig ikke hatt en bra uke.

18.06.19 17:43

Geraint Thomas, regjerende Tour de France-mester og lagkamerat med Chris Froome i Team Ineos, ble tirsdag skadd i en velt og måtte bryte Tour de Suisse.

Velten kan være særs dårlig nytt for det britiske Ineos-laget.

Under en uke er gått siden stjernerytteren Froome krasjet i en fjellvegg under løyperekognosering i Frankrike, og det ble raskt klart at han ikke kan sykle årets Tour de France.

- Det er nesten for vondt til å være sant, om Ineos også skulle miste Geraint Thomas før Touren, kommenterte TV 2s Christian Paasche i kanalens sending fra rittet.

Om Thomas også skulle være ute, står Ineos uten sine to største sammenlagtkandidater i verdens største sykkelritt.

- Dessverre er Geraint Thomas tvunget til å stå av Tour de Suisse. Han var bevisst og snakket med laget etter velten, og han fraktes til sykehus for undersøkelser, skriver Team Ineos på Twitter.

Fikk legehjelp

Omtrent 30 kilometer gjensto av tirsdagens etappe i Sveits da Thomas og Astana-rytteren Andrej Zeits var involvert i en velt.

Thomas pådro seg skrubbsår i velten, men det så ikke umiddelbart ut til han var alvorlig skadd.

Ifølge nettstedet Cyclingnews kunne han sitte oppreist nesten umiddelbart etter å ha gått i bakken, og briten kunne også bevege begge skuldrene. Det betyr at han neppe har brukket et kragebein.

Ineos-kapteinen trengte imidlertid behandling på stedet, og han ble sittende på bakken i mange minutter før han ble fraktet til sykehus.

Viviani-seier

Italieneren Elia Viviani fra Deceuninck-laget vant den fjerde etappen i spurtoppgjør mot Michael Matthews og rittets leder Peter Sagan.

Matthews snek seg foran Sagan rett før mållinjen og tok 2.-plassen.

Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff jobbet hardt mot slutten for å jobbe sistnevnte opp i god spurtposisjon, men lyktes ikke. I stedet endte Kristoff etappen på 16.-plass.

Dagen var preget av et brudd med fire mann som skaffet seg en luke allerede etter få kilometer av etappen fra Murten til Arlesheim.

Robin Carpenter, Simon Geschke, Gian Friesecke og Taco Van Der Hoorn hadde på det meste nesten fire minutters forsprang til hovedfeltet, men bruddet ble kjørt inn 11,2 kilometer fra mål.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.