Ifølge den spanske avisen El Confidencial blir Barcelona-veteran Gerard Pique nå satt i forbindelse med en korrupsjonsskandale knyttet til den spanske supercupen.

Avisen sitter på lydopptak som viser at Pique skal ha fått tilbud om rundt seks millioner euro «rett i lomma» per år, for sin rolle i at den spanske supercupen ble flyttet til Saudi Arabia. Turneringen ble spilt nettopp der denne sesongen.

Ifølge både opptakene og dokumenter El Confidencial skal ha fått tak i, skal Pique, sammen med fotballpresident Luis Rubiales, ha presset på for at Saudi Arabia måtte ut med 24 millioner euro til dem for å få være vertskap for den spanske supercupen.

Videre skal Pique altså ha fått tilbud om seks millioner euro for sine bidrag og det spanske fotballforbundet skal ha forsøkt å skjule hans involvering i saken.

LES OGSÅ: Kommer med Manchester United-advarsel: - En komplett katastrofe

Avtalen om at den spanske supercupen skulle avholdes i Saudi Arabia ble signert i 2019 og Pique skal altså ha spilt en sentral rolle i at avtalen ble en realitet.

- Pique kom med ideen

Det er tidligere kjent og bekreftet at Barcelona-profilen var involvert i forhandlingene via et firma ved navn Kosmos, der spanjolen har aksjeandeler.

I de nylige avsløringene kommer det fram at Rubiales og Pique skal ha vært i samtaler om å flytte den spanske supercupen siden 2018. Det skal angivelig være Pique som kom med ideen, for å øke turneringens kommersielle verdi, meldes det.

Rubiales skal ha likt ideen og gitt Barcelona-stjernen grønt lys til å se nærmere på hvem som kunne kjøpe TV-rettighetene til en slikt opplegg. I utgangspunktet skal det ha vært snakk om at kampene skulle spilles på enten Nou Camp eller Santiago Bernabeu, før muligheten for å selge hele konseptet til Saudi Arabia dukket opp.

Følgende sitater fra Rubiales i lydopptakene er publisert av El Confidencial. Her snakker han til Pique:

LES OGSÅ: Her koker det fullstendig over for Neymar: - Han tenner skikkelig til!

- Geri! Gratulerer. Da snakker jeg ikke om kampen i går eller målet ditt, skal fotballpresidenten ha sagt til Pique.

- Klokken er over 12, noe som betyr at avtalen med Saudi Arabia er signert. Takk for alt. Jeg er her for deg, uansett hva du trenger. En stor klem. Ta vare på deg selv.

I andre opptak som avisen også sitter på, kan man høre Pique som forsøker å overbevise Rubiales om å fullføre avtalen, selv om presidenten skal ha hatt sine tvil. Dette opptaket skal være fra august 2019 og Pique skal ha sagt følgende:

- Hvis dette handler om penger, så er Real Madrid villig til å akseptere åtte millioner euro. Du kan dele opp slik at Real Madrid får åtte millioner euro og Barcelona åtte millioner euro. Du kan gi to millioner euro og én million euro til de to andre lagene. Forbundet kan beholde seks millioner euro selv og så kan vi presse Saudi Arabia for 1-2 millioner euro ekstra, skal Pique ha sagt.

LES OGSÅ: Kommentatoren kunne ikke tro sine egne øyne: - En katastrofe

- Tenk på det, Rubi. Hvis alle ser at du var i ferd med å sluttføre denne avtalen, men så trekker deg, vil de bruke det imot deg. De vil si at du dropper Saudi Arabia, fordi det ble oppdaget. Jeg ville tenkt meg godt om, skal han ha sagt videre til Rubiales.

- Dette vil bevise at du aldri har gjort noe galt. Forstår du? Det er de samme folka og samme pris etc. etc. Du kan si at du ikke har gjort noe galt, siteres det videre.

Tjener store penger

Etter at avtalen med Saudi Arabia ble signert skal Det spanske fotballforbundet være garantert å tjene rundt 40 millioner euro hvert år på supercupen. Samtidig skal lønnen til fotballpresident Rubiales ha økt betraktelig i kjølvannet av avtalen.

I avsløringene fra El Confidencial kommer det også fram at Piques selskap, Kosmos, mottar en utbetaling på rundt fire millioner euro hvert år som en følge av avtalen. Det heter at det spanske forbundet kan trekke seg fra avtalen når de måtte ønske det, om ikke Kosmos får pengene sine utbetalt innen rimelig tid.

LES OGSÅ: Bayern-sjefen tviler på Haaland-kjøp: – Gjør deg litt svimmel

Naturlig nok har verken Pique eller Rubiales ønsket å kommentere påstandene.

Den spanske supercupen ble i januar 2022 avholdt i saudiarabiske Riyadh. Fire lag deltok i en turnering med semifinaler og finale.

Real Madrid stakk av med seieren etter 2-0 mot Athletic i finalen.