RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gerrard: - Jeg ble knust

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Steven Gerrard er ikke i tvil om hvorfor Liverpool sliter i år.

«Devastated, yeah. Devastated».

Ordene kommer fra Liverpool-kaptein Steven Gerrard. Snarere er det en beskrivelse av hans egne følelser, gjengitt i magasinet FourFourTwo, fra tiden da Xabi Alonso ble solgt til Real Madrid i sommer.

LIVE: Følg Lyon-Liverpool på Nettavisen fra 20.45!

Tanker som muligens også streifer innom scouserens hode når han setter seg ned i godstolen hjemme i Formby for å følge Liverpool-Lyon onsdag kveld.

- Jeg var knust. Ja, knust. Men det var ingenting jeg kunne gjøre med det. Xabi fortalte meg for en tid tilbake at han ønsket å legge et nytt kapittel til karrieren sin.

- Han fikk endelig sjansen og verken lagkamerater eller trenere kunne stoppe ham. Det eneste vi kunne gjøre var å takke ham og se fremover, sier Gerrard til FourFourTwo .

Det største feilgrepet?
Flere peker på at salget av Alonso kanskje er Rafael Benítez største feilgrep som Liverpool-manager.

Det er allerede mange Premier League-runder siden Oliver Holt i Daily Mirror omtalte Lucas Leiva som «en fattigmanns Xabi Alonso».

- Midtbanespilleren som har vært målet for millioner av vitser om å være det levende eksempelet på at det finnes dårlige fotballspillere i Brasil, ser fremdeles ut til å være symbolet på det Liverpool mangler denne sesongen. Lucas er en fattigmanns Alonso.

- Han har verken overblikket, autoriteten eller rekkevidden Alonso har, skrev Holt allerede etter tapet mot Chelsea.

Nedturer i kø
Siden har Manchester United blitt slått, mens Sunderland, Lyon, Arsenal og Fulham har tildelt Merseyside-klubben hvert sitt sviende nederlag. Nå har også skader på både Gerrard og Fernando Torres forverret situasjonen betraktelig, men også Liverpool-kapteinen medgir at hullet på langt nær er tettet.

- Alonsos fravær har vært forskjellen på oss i forhold til fjoråret, sier han og utdyper:

- Det vil alltid være vanskelig når man mister en av verdens beste fotballspillere. Med spillet hans i Real Madrid og utslaget på laget vårt i år, begynner folk virkelig å innse hva han er lagd av. Vi har andre spillere her som gjør en god job, men det vil ta tid før Alonso er helt ute av vårt system. Nettopp fordi han er spiller fra aller øverste hylle, skryter Gerrard.

Liverpool kan gå glipp av 180 millioner kroner hvis de ryker ut av Champions League i høst. Det gjør det neppe enklere å utfylle en allerede skrantende spillerstall. Mot Lyon kan «mannen-som-ble-hentet-inn-for-deler-av-Alonso-summen-men-som-ikke-er-en-direkte-erstatter», nemlig Alberto Aquilani, endelig debutere fra start for klubben fra Anfield.

PS! Du kan lese hele Gerrard-intervjuet i desemberutgaven av det britiske fotballmagasinet FourFourTwo.

Her finner du hele Liverpool-troppen!

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere