*Nettavisen* Sport.

Gerrard: - Kom tilbake, Owen

Foto: (foto: scanpix)

Liverpools kaptein Steven Gerrard har et stort ønske foran neste sesong.

12.03.06 13:50

Og det kommer kanskje ikke som noen overraskelse i disse målhungrige dager for Liverpool: Han ønsker Michael Owen tilbake på Anfield.

Owen reiste som kjent fra Merseyside til fordel for Real Madrid i august 2004, og sluttet seg senere til Newcastle året etter i en overgang verdt rundt 200 millioner kroner.

Owen scorer alltid
Den 26 år gamle angriperen gjorde det til ingen hemmelighet at han primært ønsket å komme tilbake til Anfield, framfor St. James' Park, men slik ble det altså ikke.

- Jeg vet at Michael Owen ønsket å komme tilbake til oss. Jeg kjenner ham mer enn godt nok til å vite det, sier Steven Gerrard til Sunday Times, i forkant av Liverpools kamp mot Arsenal på Highbury søndag.

- Og når det ikke ble slik at han kom tilbake, var det fordi Liverpool ikke gjorde nok for å hente ham. Det var ikke slik at Michael ikke ønsket det.

Liverpool har scoret bare åtte mål på de siste 13 kampene. Liverpools spisser har bare scoret to mål etter nyttår.

- Det er vanskelig for meg å si hvilken forskjell han ville ha utgjort, men Michael Owen scorer mål. Alltid. Både her til til lands, i Europa og internasjonalt har han bevist det.

Onsdag røyk Liverpool ut av Champions League mot Benfica. En turnering de vant i fjor.

- En journalist spurte meg etter onsdagens kamp, om jeg ønsket Michael tilbake ... Det er et dumt spørsmål. Såklart ville jeg elske å ha ham tilbake!

- Crouch ingen målgjører
Gerrard tror også at en retur for Owen, som scoret 158 mål på sju år i Liverpool, ville få det beste ut av en mann som Peter Crouch.

- Statistikker lyver ikke. Jeg skal ikke diskutere det faktum at vi trenger en avslutter. Vårt problem er åpenbart. Peter Crouch har aldri vært noen naturlig målgjører, og jeg tror ikke han kommer til å bli det heller. Han er en targetmann, og du vil bare få det maksimale ut av ham dersom han spiller sammen med en naturlig målgjører. Dessverre har ikke vi en slik for øyeblikket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.