RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gerrard ble den store helten

Foto: AP Photo/Tim Hales
Sist oppdatert:
Liverpool-kapteinen ledet laget sitt til en viktig seier i semifinalen mot Manchester City.

MANCHESTER CITY - LIVERPOOL 0-1

- Nå er det lagt opp til en spennende kamp på Anfield. Det er fortsatt 90 minutter igjen å spille, og jeg er sikker på at det blir en thriller. Vi har en fordel, men det er ikke over, sa en fornøyd Gerrad til BBC etter kampen.

Manchester City har ikke vært i en ligacupfinale på 36 år. Den gang i 1976 slo laget fra Manchester Newcastle United 2-1.

Onsdag kveld hadde City på ny mulighet til å komme seg et steg nærmere Wembley da de tok i mot Liverpool på Etihad Stadium, men det skulle ikke bli en enkel oppgave.

For mens City ikke har historien på sin side, kan Liverpool vise til hele sju ligacuptitler, noe som gjør laget fra Merseyside til den mest suksessrike klubben i cupens historie.

Og det var netopp gjestene fra Merseyside som åpnet best onsdag kveld. Kun fem minutter ut i kampen var det bare en god Joe Hart som gjorde at det ikke stod 1-0 til gjestene da Andy Carroll ble spilt alene igjennom.

Iskald kaptein
Liverpool fortsatte å presse, og etter 12 minutter fikk gjestene straffe da Stefan Savic satte knottene i Daniel Agger.

Steven Gerrard har slitt mye med skader denne sesongen, men onsdag kveld på Etihad Stadium viste han hvor viktig han er for Liverpool.

Liverpool-kapteinen satte straffen iskaldt i mål, og kunne juble for 1-0 til bortelaget. Joe Hart var riktignok etter ballen, men straffen var for godt plassert for Citys keeper.

Etter scoringen var det City som startet å presse, men hjemmelaget slet med å komme til de store sjansene.

Men etter 45 minutter var hjemmelaget nære på da Micah Richards løp seg fri på siden og la inn til James Milner som prøvde å bredside ballen i mål. Dessverre for hjemmelaget gikk ballen noen meter over Liverpools mål.

City slet
I andreomgang fortsatte City å presse, men som i den første omgangen slet hjemmelaget med å trenge gjennom Liverpool-forsvaret.

Det måtte en Liverpool-spiller til for at City skulle komme til sin første store mulighet i andreomgang.

Etter 56 minutter klarer Liverpools høyreback Martin Kelly å spille Sergio Aguero alene med Jose Reina, men Argentineren kom for skrått på mål og satte ballen utenfor.

City fortsatte å presse utover omgangen, men klarte aldri å få ballen i mål på Etihad Stadium onsdag kveld.

Nærmer seg Wembley
Dermed ble det Liverpool som tok det første steget mot en finale på Wembley hvor de kan komme til å møte vinneren av Crystal Palace og Cardiff.

Jonathan Parrs Crystal Palace vant den første semifinalen 1-0 tirsdag kveld.

- Fortjente uavgjort
Roberto Mancinis City har vært solide i årets Premier League-sesong, og manageren var naturlig nok skuffet etter kampen. Italieneren mente at laget hans fortjente minst uavgjort.

- I første omgang spilte vi ikke bra. Det er første gang på seks måneder, og det kan skje. Det er vanskelig uten tre-fire spillere, men til slutt fortjente vi ikke å tape kampen. Vi spilte svakt i første omgang, men det riktige resultatet var uavgjort, mente City-manager Roberto Mancini.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere