Gå til sidens hovedinnhold

Gerrard ble sjokkert over Everton-ryktene: - Jeg vet ikke hvor det kom fra

Steven Gerrard kan forstå at Rafael Benitez takket ja til Everton-jobben, men sier han aldri kunne gjort det samme selv.

Tidligere Liverpool-trener Rafael Benitez har tatt over som Everton-manager, etter at Carlo Ancelotti tok turen til Real Madrid.

Flere har reagert over at Benitez takket valgte å takke ja til å ta over Liverpools erkerival, blant annet også Everton-fans.

Les også: Norge med perfekt OL-åpning i Tokyo, men Nora Mørk tente til: - Jeg var dårlig

- Ikke overraskende

Men en av de største Liverpool-heltene som finnes, Steven Gerrard, forteller i et intervju med ESPN at han skjønner hvorfor Benitez valgte å takke ja til jobben, til tross for at han tidligere har trent erkerivalene Liverpool.

- Rafa er ikke født i byen, han er ikke rød tvers igjennom og han spilte aldri mot Everton i 20 år og kjempet mot dem, så jeg tenker det er en veldig annerledes situasjon enn min, sier Gerrard til ESPN.

Gerrard skjønner at Benitez ville tilbake til Premier League, og sier han ikke ble overrasket over at han takket ja til Everton-jobben.

- Rafa er en egen mann og vil ta sine egne profesjonelle beslutninger, så det er ikke overraskende at han ville tilbake til Premier League i en stor klubb og ha muligheten til å konkurrere mot alle topplagene i ligaen, så jeg ble ikke veldig sjokkert eller overrasket for å være ærlig, sier han.

Les også: Pogba-ryktene setter sinnene i kok hos PSG-fansen: - Vi vil ikke ha deg

- Ble veldig sjokkert

Gerrard er for tiden trener for Rangers i Skottland, og den tidligere Liverpool-kapteinen har gjort en god jobb i Glasgow-klubben, og ledet klubben til serietittel forrige sesong.

Da Ancelotti overraskende ga seg som Everton-trener tidlig i sommer kom det naturligvis mange spekulasjoner om hvem som skulle ta over klubben. Et av navnene som dukket opp var Steven Gerrard sitt.

Det skjønte imidlertid Gerrard ingenting av.

- Jeg ble veldig sjokkert og overrasket over at mitt navn var koblet til jobben. Jeg vet ikke hvor det kom fra, om det bare var snakk i avisene eller om det var noe sannhet i det, jeg er ikke sikker, sier han.

- Å trene Everton vil aldri være en mulighet for meg, legger han til.

Les også: Solskjær har signert ny kontrakt med Manchester United

Ancelotti prøvde å hente Gerrard

Gerrards Rangers møtte Real Madrid til treningskamp søndag kveld, en kamp som endte med 2-1-seier til Rangers, og i den forbindelse fortalte Gerrard også at han beundrer italieneren som trener.

Men Gerrard avslørte også at han lenge ikke visste at Ancelotti prøvde å hente han da den erfarne treneren trente AC Milan.

- Liverpool la det aldri frem for meg, så de må ha holdt som en hemmelighet. Jeg så faktisk intervjuet Ancelotti gjorde om det og det var veldig smigrende og jeg ble veldig ydmyk.

Men Gerrard mener han aldri hadde forlatt Liverpool på det tidspunktet uansett.

- Jeg var veldig fornøyd i Liverpool. Det var ingen måte noe som helst lag som kunne hentet meg derfra på det tidspunktet. Jeg gikk inn i mine beste år av karrieren min og jeg var veldig fornøyd og klar på å prøve å være suksessfull i Liverpool, men når navn som Carlo Ancelotti eller AC Milan snakker om at de vil ha deg som spiller, er det selvfølgelig veldig smigrende, avslutter han.