RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gerrard «misfornøyd» med egen scoring

Foto: John Powell (2013 Liverpool FC)
Sist oppdatert:
Liverpool-kapteinen fikk sitt mål nummer 100.

NEWCASTLE - LIVERPOOL 2-2:

Liverpool fikk en gyllen mulighet til å få med seg tre poeng fra St. James Park da hjemmelagets Mapou Yanga-Mbiwa pådro seg rødt kort og straffe imot på stillingen 1-0 til Newcastle.

Steven Gerrard satte straffen i mål og sikret dermed sin 100. scoring i Premier League, men Newcastle slo tilbake ved innbytter Paul Dummett.

3697842

Med 20 minutter igjen å spille fastsatte Daniel Sturridge sluttresultatet til 2-2, da han stupheadet inn et innlegg fra Luis Suarez.

Liverpool topper dermed Premier League før kampene som begynte klokken 16.

Gerrard i 100
Etter kampen var Steven Gerrard fornøyd med å nå hundre mål, men ikke med måten målet kom på.

- Alle har snakket om dette på en stund. Jeg skulle ønske målet kom fra åpent spill, men jeg får ta til takke med en straffe, sa Gerrard ifølge BBC.

- Jeg husker mitt første mål mot Sheffield Wednesday i 1999, da jeg passerte Des Walker og satte den inn. Karrieren går så fort at du må sette pris på hvert øyeblikk.

Dramatisk førsteomgang
Gjestene åpnet kampen brukbart og Luis Suarez var farlig frampå både med en heading etter en dødball og nær ved å komme seg gjennom etter fine kombinasjoner.

Det var imidlertid vertene som fant veien til nettmaskene først. Yohan Cabaye tok med seg ballen fra midtstreken, forserte til nærmere 30 meter fra mål og klinket til.

Franskmannens avslutning var det ingenting å utsette på, og ballen lurte seg ned i hjørnet bak Simon Mignolet.

Dermed startet jakten på et utligningsmål for Liverpool, og det skulle komme, med bare noen minutter igjen å spille av den første omgangen.

Luis Suarez ble spilt alene gjennom med Newcastle-keeper Tim Krul, men ble revet ned av Mapou Yanga-Mbiwa.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Franskmannen fratok dermed Suarez en opplagt målsjanse og ble vist det røde kortet av Andre Mariner.

Fra straffemerket gjorde Steven Gerrard ingen feil. Krul var etter ballen, men Liverpool-kapteinens straffespark var for godt plassert, og han sikret seg dermed sitt 100. Premier League-mål for de røde.

Sturridge reddet poeng
Yanga-Mbiwas utvisning og hendelsene som fulgte, skulle imidlertid vise seg å være hell i uhell for Newcastle. Alan Pardew valgte nemlig å ta Moussa Sissoko av banen til fordel for unggutten Paul Dummett.

Ti minutter etter pause lempet Yohan Cabaye et frispark inn i Liverpools sekstenmeter. Kolo Touré fikk så vidt hodet på ballen, men klarte kun å stusse ballen videre til Dummett, som vakkert plasserte inn 2-1 med venstrefoten.

Newcastle var i himmelen, men det skulle ikke vare så altfor lenge. Liverpool har nemlig en angrepsduo i den absolutte verdensklasse og 20 minutter før slutt, slo de til igjen.

Suarez ble spilt fri på venstrekanten og fant Daniel Sturridge alene foran mål. Premier Leagues toppscorer stupheadet ballen i mål til 2-2.

Bare minutter senere var Luis Suarez på farten igjen. Uruguayaneren klinket til på halv volley fra elleve meter, men skuddet traff bare tverrliggeren bak Krul.

Også Sturridge var nær ved å sette inn et vinnermål, men lyktes ikke og dermed får ikke Liverpool med seg mer enn ett poeng fra Newcastle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere