*Nettavisen* Sport.

Gerrard og Mancini i tunnelkrangel

Foto: Andrew Powell (Liverpool FC via Getty Images)

Liverpool-kapteinen fikk Roberto Mancini til å se rødt.

12.01.12 09:47

Steven Gerrard ble matchvinner med sin straffescoring i første omgang i den første semifinalen av ligacupen mot Manchester City. Men Gerrard var likevel rasende da kampen ble blåst av.

City-manager Roberto Mancini gestikulerte nemlig vilt i det 88. minutt da en tofotstakling fra Glen Johnson på Joleon Lescott ble oversett av dommer Lee Mason.

Mancini hevdet at taklingen var verre enn den som skaffet City-kaptein Vincent Kompany rødt kort og fire kampers utestengelse etter kampen mot Manchester United. Derfor var den italienske manageren rasende over at Johnson slapp straff.

- Dobbeltmoral
Gerrard på sin side mente, og sa rett ut etter kampen, at Mancini med sin gestikulering gjorde seg skyldig i dobbeltmoral, siden han forsvarte Kompanys takling og anklaget Wayne Rooney for å forsøke å påvirke dommeren til å sende Kompany av banen.

- Jeg er overrasket over Mancini. Han angrep Wayne Rooney for å prøve å få en av hans spillere utvist i helgen, og nå prøver han å få en av våre spillere i trøbbel. Jeg synes ikke det er riktig, sier Gerrard, ifølge The Times.

Mancini forteller til avisen at Gerrard oppsøkte ham i spillertunnelen etter at Liverpool-kapteinen hadde hørt managerens kommentarer i et tv-intervju.

- Denne taklingen var verre enn Vinnys. Alle kan se det. Gerrard kom til meg å sa: «Du sa dette». Gerrard kan si hva han vil. Det er ikke viktig. Jeg sa min mening, sier Mancini.

- Ikke kort
Liverpool-manager Kenny Dalglish lot seg ikke blande inn i krangelen og tok en «Arsene Wenger» ved å si at han ikke så episoden. Men Gerrard var klar på at han ikke delte Mancinis oppfatning av taklingen, og mente at den ikke kvalifiserte til noe kort.

- Nei, jeg synes ikke det. Johnson vant taklingen klart, sa Gerrard.

Video av taklingen finner du her.

Gerrard kan uansett glede seg over 1-0-seieren som gir Liverpool et godt utgangspunkt foran returoppgjøret på Anfield den 25. januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.