*Nettavisen* Sport.

Gerrard og Rooney slapp med skrekken

Foto: Rebecca Naden / PA Photos

Og England vant i sin siste hjemmekamp før VM i Sør-Afrika.

25.05.10 08:52

ENGLAND - MEXICO 3-1: Det var ventet at Englands landslagssjef Fabio Capello skulle starte med Steven Gerrard like bak Wayne Rooney i front for det engelske angrepet mot Mexico på Wembley mandag kveld.

Det gjorde han ikke.

Capello valgte i stedet å bruke Peter Crouch i tospann med Rooney, mens Gerrard måtte nøye seg med en plass på venstresiden av midtbanen, hvor Capello stort sett har foretrukket å bruke Liverpools kaptein.

Chelsea-spillerne fikk hvile, ettersom de spilte FA-cupfinale og avsluttet sesongen litt senere enn de andre spillerne.

Fikk en smell
BBCs fotballredaktør Phil McNulty skulle ønske at Capello valgte annerledes.

- Det er en skam at Fabio Capello ikke har forsøkt Wayne Rooney som enslig spiss med Steven Gerrard like bak - det er for tiden Englands beste angrepsalternativ etter min mening, sa McNulty.

Det alternativet kunne fort satt slutt, da Steven Gerrard gikk ned for telling etter et kvarters tid.

30-åringen konkurrerte med Peter Crouch om en høy ball og ble truffet i hodet av en albue. Blodet rant, og det så ikke pent ut.

Nakketrøbbel for Rooney
Det var nok en del fans som satt med hjertet i halsen en liten stund. England ønsker neppe å reise uten Steven Gerrard for andre gang på tre verdensmesterskap. Han mistet VM i 2002 på grunn av skade.

Etter litt behandling på sidelinjen kunne imidlertid den energiske midtbanespilleren fortsette - og fansen puste lettet ut.

Også Wayne Rooney pådro seg en skade, denne gangen i nakken, men Fabio Capello er ikke bekymret.

- Han sa han hadde et lite problem med nakken, men det er ingen fare. Han ønsket å bli tatt av banen de siste minuttene, men fullførte fordi vi hadde brukt opp byttene, sier landslagssjefen til Sky Sports.

Crouch i fokus
Peter Crouch viste for øvrig at han slett ikke er et dårlig alternativ som Rooneys makker.

Tottenham-spissen var involvert i både 1-0 og 2-0 før han forlot gressmatten til fordel for Jermain Defoe i pausen.

1-0-målet ble satt inn av Ledley King, som fikk ballen fra Crouch da den høye spissen headet et hjørnespark fra Gerrard inn i feltet igjen.

Det var ifølge BBC en nokså ufortjent ledelse. Robert Green måtte også varte opp med et par redninger for å holde nullen intakt.

Praktmål av Johnson
Et drøyt kvarter senere økte England til 2-0, og denne gang var det Crouch selv som scoret.

Steven Gerrard kom til innlegg, Wayne Rooney avsluttet, Mexicos keeper Oscar Perez slo ballen i tverrliggeren, og ikke overraskende var det Crouch som først fikk hodet på ballen da den falt ned fra himmelen igjen.

Like før pause reduserte Mexico gjenom Guillermo Franco.

England tok tilbake tomålsledelsen rett etter pause, da høyreback Glen Johnson på praktfullt vis skrudde ballen i krysset etter et soloraid.

Det endte med 3-1 til England mot et sterkt meksikansk lag, men spillet var på ingen måte like overbevisende som sluttresultatet.

Det viktigste var nok likevel at ingen pådro seg alvorlige skader.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.