*Nettavisen* Sport.

Gerrard reddet dagen for Dudek

Foto: EPA/Scanpix

Jerzy Dudeks framtid i Liverpool er usikker etter nok en keepertabbe. Mot Manchester City ble han reddet av at kaptein Steven Gerrard snudde kampen.

21.08.04 20:03

LIVERPOOL – MAN CITY 2-1: Det ble tre poeng og seier for Rafa Benitez i hans første kamp på Anfield som Liverpool-manager. Og spanjolen var fornøyd med måten laget vant på.

- Det er veldig deilig å vinne hjemme, og det er bra fordi fansen er fornøyd. Laget spilte bra, spesielt i andre omgang, og vi kunne ha scoret langt flere mål, sa Benitez etter kampen. Han har rett i det; Liverpool skapte mange sjanser og vant fortjent.

- Jeg er glad for at Milan Baros scoret sitt første mål. Dette vil gi ham selvtillit. Jeg synes han og Cisse spilte godt. I Baros, Cisse og Gerrard har vi mange muligheter i angrep, sa Benitez.

Men han utelot å kommentere Jerzy Dudeks keepertabbe.

Dudeks framtid usikker?
Like før pausesignalet lød på Anfield i Liverpool, trillet Nicolas Anelka ballen inn i åpent mål til 1-0-ledelsen for Manchester City. Målet kom etter at Jerzy Dudek på uforklarlig vis mistet ballen i beina på franskmannen.

Den polske keeperen ville ha frispark, men slet med å forklare hvorfor.

Ryktene om et salg av Jerzy Dudek har versert i England hele sommeren, og vil sikkert øke i omfang igjen etter den siste av en etter hvert ganske lang rekke med blemmer.

Strålende Gerrard-pasning
Men Liverpool kom tilbake. Bare tre minutter etter pause var utligningen et faktum. Steven Gerrard fant Milan Baros med en millimeterpresis pasning inne i feltet. EMs toppscorer snudde seg og vippet ballen elegant over en utrusende David James.

Et kvarter før slutt ble Milan Baros, for dagen i strålende form, spilt fri igjen. Denne gang ble han stoppet av David James, som fikk et bein på ballen. Den trillet ut til Steven Gerrard, som enkelt satte ballen i åpent mål.

Rødt kort
Fem minutter før slutt ble Richard Dunne utvist da han stoppet Djibril Cisse som bakerste mann. Ironisk nok var det Danny Mills som roet ned en svært hissig Dunne idet Graham Poll dro fram det gule kortet og deretter viste ham det røde.

Mills kunne for øvrig ha fått det røde kortet selv, etter at han med overlegg stemplet på Milan Baros 30 minutter ut i kampen. Men dommeren hadde allerede blåst frispark til korgutten Mills, og fikk ikke med seg den stygge episoden.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.