RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gerrard reddet sesongen

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Liverpool lå an til et katastrofalt tap mot Bolton, i så fall deres tredje på fire ligakamper.

BOLTON - LIVERPOOL 2-3: Tre serierunder ut i Premier League-sesongen sto Liverpool allerede med to tap.

Tap nummer tre, for middelmådige Bolton, var ikke et alternativ Rafael Benitez eller Liverpool kunne leve med. Selv om det faktisk nesten så slik ut starten av kampen.

Bolton tok ledelsen to ganger, Liverpool utlignet to ganger.

Og til slutt avgjorde Steven Gerrard med et knallhardt skudd i nettaket.

- Alle spillerne våre ville imponere og gjøre det bra. Steven Gerrard og Fernando Torres, blant andre, visste at de måtte forbedre seg. Vi viste at vi har kvalitetsspillere og alle sammen kjempet hardt for å vise at de kan bedre. Vi hadde mye ballinnehav og hadde stort sett kontroll over kampen. Det er skuffende å slippe inn to mål på en slik måte, men laget slo tilbake og viste sin kvalitet, sa Benitez ifølge Press Association.

Grusom Kyrgiakos-debut
Bolton tok ledelsen drøyt ti minutter før pause. Målet kom etter at Matthew Taylor la inn i feltet, hvor Johan Elmander headet ballen fram til Kevin Davies, som enkelt kunne styre kula inn i det åpne målet.

Debutant Sotiris Kyrgiakos imponerte ikke i den situasjonen, og hadde i det hele tatt en vond kamp. Grekeren tapte også duellen som førte til Boltons andre scoring.

Før den kom, hadde imidlertid Liverpools dyrkjøpte høyreback Glen Johnson utlignet til 1-1 med et utsøkt skudd med venstrebeinet fra 17-18 meter.

Bolton tok tilbake ledelsen rett etter pause, da Kevin Davies vant en hodeduell mot nevnte Kyrgiakos og Tamir Cohen sendte ballen inn i nettmaskene bak Pepe Reina.

Avsluttet med ti mann
Åtte minutter etter at Bolton gikk opp i ledelsen for andre gang i kampen, klarte Sean Davis å pådra seg et gult kort for en takling bakfra på Lucas, noe som stoppet en farlig Liverpool-kontring. Det var midtbanekrigerens andre for dagen, og dermed måtte Bolton avslutte kampen med ti spillere.

Det tok ikke mer enn to minutter før Fernando Torres utlignet til 2-2.

Steven Gerrard slo en pasning inn i Bolton-feltet, hvor Dirk Kuyt på en smart måte la ballen til rette for Torres, og dermed fikk spanjolen en enkel jobb med å styre ballen forbi Jussi Jääskelainen.

Fortsatt hadde Liverpool 34 minutter pluss tilleggstid på å score et tredje mål og sikre den nødvendige seieren.

- Det får alltid konsekvenser når man reduseres til ti spillere på dette nivået, og når det skjer mot et lag av Liverpools kaliber blir konsekvensene enda større. Vi hadde mannsmarkering på Steven Gerrard fram til utvisningen og hadde ham under en viss kontroll. Men etter at Davis ble utvist kunne vi ikke lenger bruke Fabrice Muamba som frimerke. Steven er smart og falt dypere og dypere tilbake på banen og overtok regien, sier Boltons manager Gary Megson.

Usportslig av Cohen
Uefa bestemte seg tidligere denne uka for å sikte Arsenal-spissen Eduardo for filming. Hvis det engelske fotballforbundet er like opptatt av Fair Play, bør kanskje også Tamir Cohen tvinges til å svare for seg.

Israeleren strakte bevisst ut hånden og stoppet et kanonskudd fra Steven Gerrard og kastet seg deretter ned i gresset og vred seg i smerte, som om skuddet hadde truffet ham i magen eller enda vondere steder.

Liverpool eide andreomgangen fullstendig, og da seiersmålet til slutt kom, skjedde det på den mest forutsigbare måten av alle.

Den vanlige oppskriften
Fernando Torres headet ballen ned til Steven Gerrard i returrommet, og Liverpools kaptein banket ballen i nettaket bak Boltons finske målvakt med den største selvfølgelighet. Strålende forarbeid av Torres, strålende avslutning av Gerrard.

Men Rafael Benitez ber nok til gudene om at Alberto Aquilaini snart blir skadefri og kan hjelpe den dynamiske duoen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere