*Nettavisen* Sport.

Gerrard sier Henderson var usikker på om han ville lykkes i Liverpool: - Jeg sa han ikke måtte gi opp

ARVTAKER: Jordan Henderson tok over kapteinsbindet i Liverpool da Steven Gerrard forlot klubben.

ARVTAKER: Jordan Henderson tok over kapteinsbindet i Liverpool da Steven Gerrard forlot klubben. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Den tidligere Liverpool-kapteinen åpner opp om Jordan Henderson og managerkarrieren i et intervju med Danny Murphy.

24.03.20 15:08

Steven Gerrard kom svært nære, men maktet aldri å vinne Premier League med Liverpool.

Etter at den tidligere midtbanespilleren forsvant til USA og deretter beveget seg inn i manageryrket, tok Jordan Henderson over kapteinsbindet i Merseyside-klubben.

Den tidligere Sunderland-spilleren, som hadde en svært tøff start på tiden i Liverpool, fikk løfte Champions League-trofeet forrige sesong, og han vil etter alle solemerker denne sesongen få løfte det etterlengtede ligatrofeet.

Det gleder nåværende Rangers-manager Gerrard, som i et stort Daily Mail-intervju med sin tidligere lagkamerat Danny Murphy bretter ut om både fortiden i Liverpool og tingenes tilstand i Skottland.

Raskt dreier temaet inn på 39-åringens etterfølger i Liverpool, og Gerrard forteller at han alltid har hatt tro på Henderson.

- Vi er begge spillere som er «på» hver dag. Jeg satte pris på kraften og formen til Jordan da jeg trente med ham. Noen spiller for seg selv, men Jordan gjør den skitne jobben, kriger for andreballer og løper 12 eller 13 kilometer lørdag og onsdag gang på gang. Lag på Liverpools nivå fungerer ikke uten en spiller som Jordan Henderson. Han kommer åpenbart til å bli en Premier League-vinner. Jeg ser på ham og tenker: bra for deg, forteller Gerrard som også avslører at Liverpools kaptein ikke alltid har hatt det enkelt i Merseyside-klubben.

- Han har selvtillit nå. Han har løftet Champions League-trofeet over hodet. Jeg fortjener ikke et snev av kreditt, han har gjort alt selv, men jeg husker en samtale med Jordan i Los Angeles for en stund tilbake da han ikke var sikker på om han ville bli noe i klubben eller ikke. Jeg husker jeg sa at han ikke måtte gi opp Liverpool, og at han ville klare seg. Jeg visste hva han hadde i seg og at han ville klare det. Du vet det bare med enkelte mennesker, forteller Gerrard.

Les også: Mourinhos oppførsel vekker oppsikt: - Jeg er sjokkert (+)

Les også: Spansk storavis med Haaland-påstand: - Han er Madrids favoritt

Klikk på bildet for å forstørre. BØTTELØFTER: Henderson fikk løfte CL-trofeet etter seier mot Tottenham i finalen forrige sesong.

BØTTELØFTER: Henderson fikk løfte CL-trofeet etter seier mot Tottenham i finalen forrige sesong. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Ser progresjon i Rangers

Etter at Gerrard forlot Liverpool til fordel for LA Galaxy i 2015, tok Henderson over kapteinsbindet i Merseyside-klubben.

Etter et år som spiller i USA tok 39-åringen etter hvert fatt på en trenerjobb i akademiet til Liverpool, før han ble tilbudt hovedtrenerjobben i skotske Rangers.

To år ut i jobben har han maktet å nærme seg den skotske stormakten Celtic.

- Vi har forbedret laget, arenaen, treningsfasilitetene og den medisinske staben. Det har definitivt vært progresjon, men jeg sitter ikke tilbake. Jeg må pushe på alle mulige måter. Vi er 10 poeng bedre i år, men det samme er Celtic. Det er fortsatt en enorm utfordring. Det er vanskelig å jage noe som er så kraftfullt og som stadig forbedrer seg. Kan vi komme dit? Det er et interessant spørsmål, men jeg har troen, forteller han.

Les også: Lars ble korona-smittet på fotballtur til Liverpool

Murphy forteller i Daily Mail-intervjuet at han husker Gerrard kunne duppe av under lagmøtene under deres tid i Liverpool.

Rangers-manageren påpeker at lagmøtene under deres tid i Liverpool varte i 40 minutter, mens hans egne møter i den skotske klubben som regel er over på under kvarteret.

Han er også klar på at det er prestasjonen på banen som teller.

- Det er nøkkelen. Hvis noen dupper av i løpet av mitt møte og scorer vinnermålet mot Celtic, skal jeg gi ham en pute! Én ting vil aldri endre seg, og det er at spillerne fortsatt motiveres av penger og fridager.

- Vi hadde en dårlig treningsdag etter at spillerne hadde kommet tilbake fra et par fridager. Jeg truet med å kutte ned på fremtidige fridager om ikke de skjerpet seg. Den neste treningsøkten er den beste vi noen gang har hatt. Det var som å se Brasil, forteller Gerrard.

Klikk på bildet for å forstørre. MANAGER: Steven Gerrard tok i 2018 over skotske Rangers.

MANAGER: Steven Gerrard tok i 2018 over skotske Rangers. Foto: Steve Welsh (Pa Photos)

Fikk råd av Klopp

Det har blitt spekulert i om Gerrard kan komme til å ta over for Jürgen Klopp i Liverpool når tyskeren mener tiden er inne for ham å flytte på seg.

Hovedpersonen selv er svært opptatt av at han skal være 100 prosent forberedt om muligheten byr seg.

- Jeg forstår det kommer fordi jeg var kaptein i så lang tid og at en stor del av supporterne ønsker meg tilbake i klubben. Men jeg er oppegående nok til å skjønne at du først og fremst må være god nok. Eierne må tenke at du er den rette mannen, forteller han.

Jürgen Klopps kontrakt med Liverpool utløper i 2024, mens Gerrards kontrakt med Rangers har like lang varighet.

Liverpool-legenden er imidlertid klar på at han ikke vil bli valgt som Klopps etterfølger om han ikke blir sett på som den beste kandidaten, og han røper også et råd Klopp har gitt ham.

- Han fortalte meg at han brukte to år på å feile uten kameraer til stede, for å få selvtilliten. Det er hva jeg gjorde i Liverpool med ungguttene. Jeg gikk ikke til Rangers og tenkte at jeg ville bli suksessfull. Er jeg klar for Liverpool-jobben allerede nå? Kanskje ikke, avslutter den tidligere midtbanespilleren.

Kampanje Nettavisen Pluss: Få 6 mnd for 249 kr

Få koronanyhetene på sms! Nettavisen sender deg de tre viktigste sakene hver dag. Meld deg på ved å sende korona til 2005. Total pris 49 kroner. Utsendingene avsluttes automatisk fredag 27. mars.

Klikk på bildet for å forstørre. RÅD: Gerrard avslører at Jürgen Klopp ga ham et råd før han gikk inn i manageryrket.

RÅD: Gerrard avslører at Jürgen Klopp ga ham et råd før han gikk inn i manageryrket. Foto: William West (AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag