RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gerrard skadd for Liverpool

Sist oppdatert:
Steven Gerrard forlot banen med skade tidlig i andre omgang da Liverpool slet seg til en lite overbevisende seier mot Sunderland.

LIVERPOOL - SUNDERLAND 1-0: Det er foreløpig usikkert hvor alvorlig skaden til Steven Gerrard er, men det var i alle fall alvorlig nok til at manager Rafael Benitez valgte å ta sin kaptein av banen før ti minutter var spilt av andre omgang. Sannsynligvis må han stå over tirsdagens kamp mot CSKA Sofia i Champions League-kvaliken.

- Gerrard fikk et lite problem med leggen, så vi bestemte oss for å ta ham av for sikkerhets skyld. Han skal undersøkes i morgen. Jeg tror ikke han kan spille mot CSKA Sofia tirsdag kveld, men jeg håper han kan være tilbake til Super Cup-finalen mot CSKA Moskva fredag kveld, sier Benitez til Liverpools hjemmeside.

Liverpool holdt lørdag nullen for andre seriekamp på rad, og vant fortjent over Sunderland.

Imponerte ikke
Hjemmelaget imponerte imidlertid ikke. Fortsatt sliter laget med både det å skape sjanser og det å utnytte de som kommer. Denne gang ble Xabi Alonso mannen som avgjorde, takket være spanjolens utsøkte frispark fra rundt 20 meter midtveis i første omgang.

Fernando Morientes sløste bort en kjempesjanse da han headet ballen like utenfor etter en god corner fra Gerrard i kampens tredje minutt. Kvarteret senere burde Djibril Cissé gitt Liverpool ledelsen. Boudewijn Zenden la inn fra venstre, og fant franskmannen midt foran mål. Cissé fikk tåa på ballen for åpent mål, men klarte ikke å treffe godt nok til å overtale ballen over til å gå over streken.

Benitez valgte å gå ut i en 4-5-1-formasjon, med Morientes på topp og Cissé som høyreving. Hensikten var utvilsomt å gi Steven Gerrard fritt spillerom offensivt, og kapteinen spilte da også en slags hengende spiss i denne kampen, men det spørs om ikke Liverpool er mest tjent med å la Gerrard danne sentralduo med Xabi Alonso, og heller bruke to spisser.

I alle fall på hjemmebane.

Utsøkt frispark
Zenden, som ikke leverte noen magisk forestilling, skaffet Liverpool frisparket som skulle bli avgjørende.

Nederlenderen ble felte like utenfor Sunderland-feltet midtveis i første omgang. Xabi Alonso skrudde ballen presist i mål, til venstre for keeper Kelvin Davis. Den tidligere Ipswich-keeperen fikk såvidt fingrene på ballen, men klarte ikke å hindre nettkjenning.

Etter målet tok Sunderland over føringen i kampen, noe som bør bekymre manager Benitez. Det er vanskelig å se for seg Sunderland overta styringen i kamper mot lag som Chelsea eller Manchester United.

Da Gerrard gikk ut med skade, ble Cissé flyttet opp som spiss og Luis Garcia satt inn på høyrekanten. Franskmannen markerte seg raskt med et knallhardt volleyskudd til side for mål, og en nettkjenning dommeren avblåste for offside.

Merkelig utvisning
Sunderland skapte svært, svært lite og ser i høy grad ut som en nedrykkskandidat. Jobben ble ikke enklere da den unge vingen Andrew Welsh fikk rødt kort kvarteret før slutt. 21-åringen gikk hardt i kroppen på Luis Garcia, som samtidig fikk frispark etter en duell med backen Julio Arca.

Utvilsomt en provokasjon fra Welsh, men rødt kort var nok i tøffeste laget.

Sunderland har en god sak når de til uka sannsynligvis anker utvisningen for å få karantenen strøket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere