RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/SCANPIX

Gerrard slaktet Liverpool

Sist oppdatert:
«Jeg er ikke sikker på at du skjønner hvor dårlige vi er».

Ordene kom fra Steven Gerrard og falt under det første møtet Liverpools kaptein hadde med Rafael Benitez, klubbens den gang nyansatte manager.

Et snaut år senere vant klubben Mesterligaen.

Gerrards lite rosende omtale av sin egen klubb kommer for dagen i Jamie Carraghers biografi, som Daily Mirror for tiden publiserer bruddstykket av.

«Jeg skulle ønske jeg kunne si at det var jeg som fryktløs stirret den nye Liverpool-manageren i øynene og avleverte denne ærlige advarselen under vårt første møte. Det var Steven Gerrard som traff ham med sannheten, som om han kastet seg inn i en av sine tøffeste taklinger,» skriver Carragher.

DVD-er av Baresi
Han passer samtidig på å takke Benitez for at han er blitt den forsvarsspilleren han er i dag.

«Benitez ba meg kikke på DVD-er av Arrigo Sacchis legendariske Milan-lag fra 1980-tallet og han var spesielt ivrig etter at jeg skulle analysere bevegelsene og organiseringsegenskapene til Franco Baresi. Han gjorde det helt klart fra starten av at han satte stor pris på den aggressive stilen jeg har på banen,» forteller stopperen.

Slåsskamper i dusjen
Carragher forteller videre at Benitez overvurderte hans vilje til å sette lagkameratene på plass fysisk. Etter et tap for Birmingham fortalte manageren en historie fra tiden i Valencia, klubben han kom fra da han takket ja til Liverpool-jobben.

«Da enkelte i stallen ikke viste den rette holdningen under kampen, startet de argentinske spillerne slåsskamper i dusjen med dem som ikke gjorde jobben sin,» sa Benitez til Carragher.

«Jeg så på manageren for å forsikre meg om at det ikke var en spøk og kunne se en gnist i øynene hans. Han gir meg et hint her, tenkte jeg,» forteller Carragher.

«Jeg tror ikke det er helt meg,» var svaret han ga Benitez.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere