Gerrards drømmekveld

Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Innbytter, hattrick, og Liverpools store helt.

04.11.10 23:18

LIVERPOOL - NAPOLI 3-1:

Det er liten tvil om hvem som har vært den største helten i Liverpool de siste årene.

For selv med Fernando Torres i sin beste form har Steven Gerrard alltid vært selve grunnmuren i Liverpool-stallen, og gått foran som skoleeksempelet på hvordan knallhard og utrettelig jobbing kan sørge for tre poeng.

Og prestasjonen Gerrard sto for mot Napoli i europaligaen torsdag kveld, var intet mindre enn utrolig.

Utspilt i én omgang
Liverpool så nemlig ut som et fortapt lag de første 45 minuttene i kampen mot Napoli på Anfield.

Engelskmennene fikk så godt som ingenting til å fungere, mens gjestene fra Italia fikk briljere på banen - og fikk betalt etter en knapp halvtime.

Ezequiel Lavezzi hadde vært frampå for Napoli ved flere anledninger, og da 25-åringen ble spilt alene gjennom med keeper Pepe Reina gjorde han ingen feil.

Ledelsen var fullt fortjent, og Liverpool hadde heller ikke mye å by på resten av omgangen.

Nærmest var David N'Gog for hjemmelaget, men fra god posisjon leverte den franske spissen en elendig avslutning som gikk harmløst til side for mål.

Taklet inn målet
Dermed måtte Liverpool gå slukøret til pause foran et skuffet hjemmepublikum, som krevde en mye bedre forestilling fra rødtrøyenes side de siste 45 minuttene.

Det fikk de da også.

I pausen sendte manager Roy Hodgson inn Steven Gerrard på banen. Vertene hevet seg umiddelbart flere hakk, og kom til flere store muligheter - dog uten å få hull på byllen.

Liverpool, som ikke hadde scoret i europaligaen siden åpningskampen mot Steaua Bucuresti (4-1), så på tross av trykket ut til å gå på et ydmykende hjemmetap.

Men så tok Steven Gerrard ansvar.

Og på hvilken måte.

Først etter 76 minutter, da Gerrard viste en vinnervilje som lagkameratene bare kunne misunne ham.

Napoli-forsvaret sendte ballen tilbake til keeper Morgan De Sanctis, som imidlertid aldri rakk å skyte ut ballen. Gerrard kom nemlig stormende fram og kastet seg på Carew-vis etter ballen, og klarte å sende kula forbi De Sanctis og i buret.

Iskald chip
Stillingen var 1-1, og plutselig øynet Liverpool muligheten til en solid snuoperasjon.

To minutter før slutt kom høyreback Glen Johnson på tur innenfor Napolis 16-meter, og gikk i bakken etter en takling. Dommeren var aldri i tvil, og pekte på straffemerket.

Og selvfølgelig kaptein Gerrard gikk fram og satte kula bak keeper De Sanctis' høyre hjørne. Sistnevnte fikk en liten hånd på ballen, men ikke nok til å avverge ledermålet.

Så - bare to minutter senere - utnyttet Liverpool en feil i gjestenes forsvar, og plutselig var Gerrard alene gjennom med keeper.

Iskaldt chippet han ballen over målvakten, og kunne feire ekte hattrick og en vaskeekte arbeidsseier for hjemmelaget.

Med 3-1-seieren er Liverpool så godt som klare for neste runde i Europa League, med åtte poeng på sine fire første kamper. Steaua Bucuresti har fem poeng, mens Napoli og og Utrecht følger etter med tre.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.