Da alle trodde Peter Sagan oppskriftsmessig skulle ta sin 22. seier denne sesongen, dukket Robert Gesink opp med en forrykende avslutning på det slake oppløpet i Grand Prix de Québec.

I spurten holdt den klatresterke nederlenderen fra Belkin-laget unna for Arthur Vichot (FDJ.fr) og Greg Van Avermaet (BMC), som ble henholdsvis andre- og tredjemann. Sagan stivnet imidlertid fullstendig og havnet på en tiendeplass.

- Jeg er veldig, veldig glad. Jeg har hatt en tøff sesong så langt. Giroen gikk ikke etter planen og nå vile jeg virkelig vise meg fram, sier Gesink, lagkameraten til Lars Petter Nordhaug, etter rittet ifølge Velonews.com.

Cannodale styrte – Sagan sviktet
Med sine fluorgrønne drakter satte Cannondale virkelig farge på det 200 kilometer lange rittet, hvor rytterne forserte over 3000 høydemeter. Det italiensk-amerikanske laget tauet i front av feltet gjennom store deler av dagen for å bringe Sagan i vinnerposisjon.

Den normalt så seierssultne slovaken angrep flere ganger på de siste kilometerne, men da spurten gikk var Ghent-Wevelgem-vinneren tom for krefter.

Nordhaug-angrep
Det kanadiske éndagrittet lyste virkelig opp ved inngang til den siste runden. Tolv kilometer gjensto da Lars Petter Nordhaug bestemte seg for å teste klatrebeina og rykket fra hovedfeltet.

Nøtterøy-syklisten opparbeidet seg raskt en luke på 10 sekunder i forsøket på å støte seg opp til Niki Terpstra (OPQ), som lå helt i tet.

Nordhaugs øyeblikk i brudd ble imidlertid svært kortvarig, ettersom hjemmehelt Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp) skrudde opp tempoet for å hente inn nordmannen.

Terpstra hentet av Sagan
Ensom i tet kultiverte Terpstra en ledelse på 30 sekunder, men da fem kilometer gjensto satte Team Sky seg i front av feltet i jakten på nederlenderen.

Dog virket ikke Sky-tempoet avskrekkende på Peter Sagan, som med 3.5 kilometer igjen, rykket én gang for å redusere favorittgruppen.

Men da Sagan brukte Côte de la Fabrique til å støte seg opp til Terpstra, fulgte også konkurrentene tett på hjulet hans.

Innenfor siste kilometer samlet det seg en større gruppe i front. Der satt blant andre Rui Costa (Movistar) og Fabian Wegman (Garmin-Sharp), men det var altså Gesink som var sterkest. 27-åringen rykket ut mot venstre på oppløpet og startet en seig spurt mot målstreken. Dette var Gesinks første seier siden Tour of California i fjor.

HTML EMBED