Adri van Houwelingen valgte å gå ut med offentlig kritikk av Rabobank-stjernen Robert Gesink etter nok en skuffende sesong av 25-åringen.

Sjefen mener Gesink «ofte ser på glasset som halvtomt, i stedet for halvvfullt» og «må jobbe med sin mentale styrke».

Rytteren krasjet under den femte etappen mellom Carhaix og Cap Frehel i årets Tour de France. Han endte til slutt på 33.-plass som Rabobanks sammenlagthåp.

- Har jeg ikke bevist nok?
Likevel mener han kritikken fra sin egen sportsdirektør faller på sin egen urimelighet.

- Som om jeg ikke har bevisst at jeg kan kjempe de siste årene. Jeg veltet under 2009-utgaven av Vuelta a España, men ble likevel nummer seks, forteller Gesink til avisen De Volkskrant.

- Det som skjedde under touren, hadde ingenting å gjøre med min mentale styrke. Det er nemlig ikke noe problem med den, legger han til.

Det gjorde neppe ting noe bedre for 25-åringen da han veltet under trening for et par ukers tid siden.

Bullshit, mener Gesink
Nederlenderen blir nå borte fra konkurranse til april neste år. Fra sykeleiet har han likevel ikke unngått å bli kraftig provosert over utspillet fra van Houwellingen.

- Dette er så nært bullshit det er mulig å komme. Han må gjerne dele sine synspunkter med andre, men det blir helt feil dersom man har framtidsvisjoner. Dette har ikke vært noe tema blant lagkameratene mine, påpeker han.

Gesink mener det alltid blir slått stort opp når han velter, men andre Rabobank-ryttere unnslipper hetsen.

- Det er ikke sant at jeg velter oftere enn andre. Luis Leon Sanchez har veltet seks eller syv ganger, men det skriver ikke avisene om. Ingen vet noe om hvor ofte en rytter som Bram Tankink ender opp i asfalten, men jeg får all omtalen.

Han bekrefter også at han satser mot Tour de France neste sesong:

- Jeg er nødt til å sette skapet på plass, avslutter han.