RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bas Czerwinski (AP/Scanpix)

Gesink ute av Lombardia

Sist oppdatert:
Forhåndsfavoritten reiser hjem for å pleie skamslått far.

Robert Gesink viste fram at han var i strålende slag under Grand Prix-rittene i Montreal og Quebec i starten av september.

Nederlenderen ble nummer tre i Quebec, mens hans kjørte solo og vant i Montreal.

Siden den gang har han stått over VM og heller finjustert formen foran monumentalklassikeren Giro di Lombardia. Gesink beviste igjen at storformen var der, da han vant lørdagens GP Emilia. Derfor var det et hardt slag for Rabobank at den råsterke 24-åringen ikke blir å finne på startstreken.

Pappa på sykehus
Årsaken er at rytterens far ble kjørt til sykehus etter å ha deltatt i terrengritt denne helga.

- Etter at Gesink ble informert om ulykken, besluttet han å fly rett hjem til Nederland igjen, skriver Rabobank i en pressemelding.

Les også: - Dritkjedelig at det skjer nå

Sammen med Philippe Gilbert, var Gesink den aller største favoritten foran lørdagens Giro di Lombardia. Også norske Lars Petter Nordhaug var klar for å sette pengene sine på Rabobank-kapteinen:

- Jeg tror ryttere som Gesink, Philippe Gilbert og kanskje Dan Martin (Garmin) kan gjør det bra. Flere av rytterne kommer omtrent rett fra VM, så kanskje Gesink kan gjøre det skarpt. Dessuten er avslutningen enda hardere denne gangen, noe som er en fordel for Gesink, sier Nordhaug til procycling.no.

Nordhaug: - Jeg skal ikke klage
Nordmannen sliter med en betent rumpeball, og er selv ikke sikker på om han stille til start lørdag. Da han fikk vite om Gesinks sorti, svarer han følgende:

- Ja, der ser man. Jeg skal ikke klage på litt vondt i ræva. Det er verre ting som kan skje. Dette er selvsagt synd og trist for Robert Gesink.

Gesink bestemte seg mandag morgen for å bli igjen på sykehuset i Maastricht. Det er dermed utelukket at 24-åringen blir å finne på startstreken i Milano.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere