RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ghayas Zahid om interessen fra Tyrkia: - Det er interessant, helt klart

MOT STJERNENE: Ghayas Zahid har fått sjansen i Champions League denne sesongen. Der har han blant annet møtt Karim Benzema og Real Madrid.
MOT STJERNENE: Ghayas Zahid har fått sjansen i Champions League denne sesongen. Der har han blant annet møtt Karim Benzema og Real Madrid. Foto: Thomas Coex (AFP)
Sist oppdatert:
APOEL sa nei til tre millioner euro fra den tyrkiske serielederen.

Ghayas Zahid har tatt Kypros med storm siden ankomsten fra Vålerenga. Oslo-gutten forlot Vålerenga til fordel for APOEL i september, og har vært en av toppklubbens beste spillere denne høsten.

Det har ledet til at flere av europeiske toppklubber har kommet på banen. Blant dem er den tyrkiske serielederen Istanbul Basaksehir. Hovedstadsklubben, som blant annet kan vise til kjente navn som Emmanuel Adebayor og Gael Clichy i troppen, fikk et bud avvist på tre millioner euro (rundt 30 millioner kroner) for nordmannen for kort tid siden.

Selv er han klar på at å forsøke seg i tyrkisk fotball ikke er noe han er i mot.

- Det er interessant, helt klart. Det er spennende, og det sier noe at jeg kun har vært her i fem måneder og det er allerede blitt lagt inn bud på meg. Det er moro, men vi får se hva som skjer, sier Zahid til Nettavisen.

OSLO: Ghayas Zahid var en av Vålerengas viktigste spillere før han dro til APOEL.

Skulle det bli noe av en overgang til Tyrkia så blir han, etter alle solemerker, lagkamerat med Arda Turan. Den tyrkiske klubben har tidligere denne uken bekreftet at de nærmer seg en avtale med Barcelona for den tyrkiske superstjernen.

- Man tenker litt over det når det kommer en slik klubb. Det er en bekreftelse på at det jeg har holdt på med i de siste fem månedene har vært bra, og det er jeg veldig glad for. Jeg må fortsette med det samme, og å levere for APOEL og så får vi se hva som skjer, sier Zahid.

Les mer: Vi følger overgangsvinduet LIVE

Tallenes tale

Nordmannen er klar på at det har vært fem vanvittige måneder. For selv om ting ser rosenrødt ut nå, så hadde han problemer med å tilpasse seg den kypriotiske hverdagen i starten.

- Byen og landet var et lite sjokk, men jeg ble fort vant med det og nå drives jeg godt. I tillegg hadde man varmen der det var 35-40 grader da jeg kom ned. Det var ting å bli vant med og tilpasse seg, men jeg synes det har gått greit. Etter tre kamper var jeg der jeg skulle være, sier Zahid.

I den fjerde kampen for APOEL i ligaen ble nemlig Zahid den store helten da han scoret vinnermålet på overtid mot Alki Orkolini. Siden har han ikke sett seg tilbake.

Han er selv veldig bevisst på tallene han sitter på. Han fører nemlig sin egen statistikk på hvor mange målpoeng (scoringer og målgivende) han har.

- Hvis statistikken min er riktig så har du fem scoringer og åtte målgivende så langt ..

- Det har blitt én målgivende til, altså, vi spilte kamp for to dager siden. Jeg har totalt 14 målpoeng på 16 kamper nå.

- Fører du egen statistikk på disse tingene?

- Jeg lever jo av dette, jeg liker å levere målpoeng. Det er viktig for meg å prege kampene, så da følger jeg med på målpoeng og statistikken min. Jeg er inne og sjekker det, forteller Zahid.

Han forteller at han har tall på alle sesongene i Vålerenga, og det er nettopp tallene som motiverer han til å bli bedre.

- Min beste sesong i Vålerenga så leverte jeg åtte mål og syv assists, og nå på slutten hadde jeg vel ti målpoeng på 15 kamper før jeg byttet klubb, sier Zahid.

Les mer: Her er alle vinterens overganger i Eliteserien

Tålmodigheten

23-åringens tall lyver ikke på noen som helst måte. I november ble han nemlig kåret til månedens spiller i den kypriotiske toppserien. Da hadde han kun vært i ligaen litt over tre måneder.

Han forteller at å motta en slik pris var en ny og kul opplevelse, men vil ikke gå med på at han har overgått det folk forventet av ham.

- Jeg var klar på at jeg skulle levere der fra første stund, men jeg kan forstå at det kan se ut som det har fått over all forventning. Det er ikke mange som tror at du skal levere fra første stund i første sesong. Det tar jo litt tid å komme inn i ting, men jeg er veldig glad for at ting har gått såpass bra, sier Zahid.

Det tok litt tid før han forlot Vålerenga og Eliteserien. Der mange velger å dra ut som tenåringer var han bevisst på å vente til han var moden. Det tror Zahid har vært utslagsgivende for det man nå ser.

- Jeg føler jeg var mye mer klar for å komme ut og levere. Det handlet ikke bare om å komme seg ut fra Norge. Det er en forskjell på dét, og det å komme seg ut og gå fra klubb til klubb uten å spille for så å komme tilbake til Norge.

STJERNEKAMP: Ghayas Zahid har hatt flere dueller mot verdens beste spillere denne høsten. Her mot Tottenhams Dele Alli.

- Jeg var veldig bevisst på at jeg skulle være klar for det da jeg skulle ut. Jeg skulle spille og ha det bra, og det føler jeg at jeg har fått til her, sier Zahid.

Denne sesongen har han også spilt i Champions League mot toppklubber som Tottenham, Borussia Dortmund og Real Madrid. Som "kasteball" i gruppe H bet APOEL likevel godt fra seg, og tok to poeng.

Zahid føler selv at han klarte å vise seg frem på den største scenen i europeisk klubbfotball.

- Å spille Champions League mot de klubbene der var en helt spesiell følelse, og en drøm som gikk i oppfyllelse. Spesielt i Dortmund var det helt sinnssyk stemning med «den gule veggen», Santiago Bernabeu var noe helt for seg selv, og i tillegg hadde man Wembley, sier Zahid.

For et halvt år siden var han å finne på ulike arenaer i Eliteserien, og sier selv at det var smått surrealistisk å plutselig utkjempe dueller mot spillere som Cristiano Ronaldo, Harry Kane og Pierre-Emerick Aubameyang. Da er det vanskelig å ikke bli fanget litt av settingen man er i.

- Man er jo litt i øyeblikket, men det kommer jo stunder der du stopper opp og tenker litt over hvor du er, sier Zahid.

Les mer: Norske MMA-ekspert tviler på Meek-seier

Landslaget

Denne sesongen har han vært én av fire nordmenn som har spilt Champions League-fotball. Omar Elabdellaoui i Olympiakos, Tarik Elyounoussi i Qarabag og Mohamed Elyounoussi i Basel er de tre andre.

Han har enda til gode å få tilliten på det norske landslaget. Det har tidligere vært flere som har ønsket å se tekniker med flagget på brystet, men sjansen har latt vente på seg.

- Jeg tenker kanskje litt på det, men siden tiden i Vålerenga har jeg vært vant med å la det ligge. Jeg styrer ikke disse tingene, så jeg velger egentlig ikke å tenke over det lenger, sier Zahid, selv om han er klar på at mangelen på sjanser for Norge har vært frustrerende.

Han står med 19 kamper og tre mål for det norske U21-landslaget, men har ennå ikke spilt for A-landslaget.

- Jeg tenkte nok litt på det før, men fikk aldri noe svar. Nå tenker jeg bare at jeg må fortsette å levere der jeg er, så kommer nok muligheten en eller annen dag.

Fokuset på 2018 er å fortsette i samme spor, og vise folk hva som bor i ham. Selv om 2017 har vist seg å være et godt år, har han lagt lista enda høyere for 2018.

- Jeg tenker på at jeg vil forsette å levere på samme nivå eller bedre. Statistisk sett hadde jeg et godt 2017, og jeg håper det fortsetter slik.

- Jeg vet hva jeg driver med her nede, og er bare opptatt av å spille fotball og levere. Så skal jeg videre og fortsette å oppleve ting. Det er det jeg bryr meg om, sier Zahid som på kort tid har blitt en av APOELs aller største profiler.

I skrivende stund ligger APOEL på fjerdeplass, kun ett poeng bak Anorthosis på toppen av den kypriotiske toppserien. Zahid og hans klubb har dog to kamper mindre spilt enn serielederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere