RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ghayas Zahid slår Lionel Messi og Neymar på statistikkene

TOPPNIVÅ: Ghayas Zahid har flere målgivende pasninger enn både Neymar og Lionel Messi i Europa.
TOPPNIVÅ: Ghayas Zahid har flere målgivende pasninger enn både Neymar og Lionel Messi i Europa. Foto: Gabriel Bouys/ Remy Gabalda / Rex/shutterstock (AFP / Shuttstock)
Nordmannen har nest flest målgivende i Europa.

Ghayas Zahid har virkelig tatt kypriotisk fotball med storm. I helgen leverte oslogutten både scoring og målgivende da APOEL slo Pafos FC 3-2 på bortebane.

Det er akkurat de målgivende pasningene som nå gjør at Zahid ligger foran både Lionel Messi og Neymar på listen over spillere med flest «assists» denne sesongen.

Den tidligere Vålerenga-spilleren var i søkelyset til flere klubber i januar, blant dem var den tyrkiske storklubben Istanbul Basaksehir, som fikk et bud avvist på nordmannen.

Les mer: Laura Dahlmeier viste klasse da hun vant sitt andre OL-gull

Han står nå med 14 målgivende etter 22 kamper denne sesongen i den kypriotiske toppdivisjonen. Det er like mange som Kevin de Bruyne har etter 27 kamper i Premier League for Manchester City.

Begge ligger foran både Neymar (12 i PSG) og Lionel Messi (11 i Barcelona) denne sesongen. De to, samt De Bruyne og Zahid, har alle vært helt essensielle til at alle deres respektive klubber leder hjemlige divisjoner.

MOT TOPPEN: Ghayas Zahid ligger foran både Neymar og Lionel Messi på listen over spillere med flest målgivende i Europa (Transfermarkt har ennå ikke registrert Zahids målgivende mot Pafos FC)

På listen finner man også en annen nordmann, nemlig Mohamed Elyounoussi, som har levert 11 målgivende i Basel denne sesongen. Nederlandske Ruud Vormer leder listen med 15 målgivende i belgiske Club Brügge denne sesongen.

Skal man tro Zahid selv, så er dette noe han følger med på selv. Han fortalte Nettavisen tidligere i år at han følger tett med på egen statistikk.

- Jeg lever jo av dette, jeg liker å levere målpoeng. Det er viktig for meg å prege kampene, så da følger jeg med på målpoeng og statistikken min. Jeg er inne og sjekker det, sa Zahid til Nettavisen i januar.

I tillegg til sine målgivende står Zahid med ni scoringer for den kypriotiske klubben denne sesongen. Tidligere denne sesongen spilte han mot Real Madrid, Borussia Dortmund og Tottenham i Champions League.

APOEL leder den kypriotiske toppserien etter 24 kamper spilt. De står med 57 poeng, hvilket er to poeng foran Apollon Limassol på andreplassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere