Sir Chris Hoy er Storbritannias beste banesyklist gjennom tidene.

Han har en klar mening om hva som må gjøres med syklister som doper seg.

- Utesteng dem resten av livet deres. Det vil hjelpe med å rydde opp i idretten vår, forteller han til britiske Sky Sports.

Selv om skotten har en klar mening om hva som må gjøres, mener han likevel at sykkelsporten er på rett vei.

- Vi må gjøre noe med affærer som Armstrong-saken, og det gjør sykkelidretten. Jeg tror det er derfor en sånn sak kommer fram i lyset. Selv om en det ikke er bra for oss, feier vi den ikke under et teppe. Istedenfor tar vi opp problemene og prater om dem, sier banesyklisten.

Skys nulltoleranse
Briten støtter også Skys nulltoleranse for tidligere dopede utøvere. Det førte i fjor høst til at Bobby Julich og Steven De Jongh ble sparket ut av laget.

Les også: Sky-direktør innrømmer dopingbruk

Hoy tror nulltoleransen er avgjørende for å minimalisere dopingproblemet.

- Det er en tøff ting å gjøre, men vi må gjøre alt vi kan for å endre framtida til sporten. Med nulltoleranse blir framtida bedre, da fjerner vi dem som har linker til doping, og vi rydder opp, forklarer han.

Wiggins er uenig
Bradley Wiggins er uenig med landsmannen. Den 29. januar snakket han om temaet til Sky Sports.

- De som tidligere har dopet seg kan hjelpe unge utøvere bort fra problemene, sier Tour de France-vinneren.

Han trekker fram Julich og David Millar som eksempler.

- Julich innrømmet doping i karrieren sin. Men som trener på laget vårt har han vært hundre prosent mot doping. Millar er en annen. Han har erfaring med dopingen, men er aktiv nå. De kan hjelpe unge ryttere med å utvikle seg, og de kan fortelle dem hvor de ikke skal gå, forklarer Wiggins.