*Nettavisen* Sport.

Gigant-tabbe reddet gullthrilleren

Arni Gautur Arason ble den store syndebukken for Vålerenga da Start gjeninntok tabelltoppen. Det blir en reprise av fjorårets thrilleravslutning. Se alle målene her, og les alt om den 25. serierunden.

23.10.05 22:21

Her er tabellen
Her ser du alle målene - gratis

Se nederst for alle resultater.

Det var den store tabbens og de forspilte sjansers kamp på Ullevaal Stadion søndag kveld. Vålerenga spilte en sterk 2. omgang, men et kraftig press til tross – Rosenborg forsvarte seg bra, og de fikk i tillegg en gavepakke av dimensjoner fra VIF-keeper Arni Gautur Arason før pause. Han skulle bare stoppe tilbakespillet fra Thomas Holm, men ballen spratt over foten til keeperen - og rullet inn i Vålerengas mål. En av tidenes keepertabber, og for et tidspunkt å gjøre det på!

Svært skuffet
I 2. omgang økte Frode Johnsen ledelsen til 2-0 på en sterk prestasjon i feltet, og etter et nydelig innlegg av Per Ciljan Skjelbred. Vålerenga har nå spilt fem kamper på rad uten å score mål, mens Rosenborg til sammenlikning har 15-1 i målforskjell på sine fire siste.

- Jeg er meget skuffet over oss, spesielt i 1. omgang. Vi må bare ta selvkritikk på det. Vi ga dem ledelsen og selvtillit, og når vi ikke scorer mål lenger heller, kan vi ikke regne med å vinne fotballkamper, sa VIF-trener Kjetil Rekdal til Canal Plus etter kampen.

Han karakteriserer Arasons tabbemål på denne måten:

- Det er 50 år mellom hver gang det skjer. Baklengsmålet gjorde oss enda mer usikre og stresset, og måten det skjedde på, var veldig uheldig. Men sånn er fotballen. Jeg prøvde å oppmuntre gutta i pausen, for kampen var ikke over. Utgangspunktet var fortsatt bra, og vi gjorde en OK 2. omgang. Men vi er for stresset og upresise i avslutningen, og vi kan kun kritisere oss sjøl, sa han.

Arason selv beskriver den skjebnesvangre episoden slik:

- Det er første gang noe sånt skjer. Ballen spratt opp da jeg skulle skyte, og det ser utrolig dumt ut. Man må prøve å glemme det så fort som mulig, men det er klart det ikke er artig å gjøre sånne tabber. Men det er sånt som skjer, sa han til Canal Plus.

Fordel Start
Start berget ett poeng i Bodø, og er tilbake på toppen av tabellen før siste serierunde på flere scorede mål. Mens Start avslutter mot Fredrikstad hjemme, skal Vålerenga møte Odd borte. Det er liten tvil om at Start har det beste utgangspunktet, men det skjer alltid mye i avslutningsrundene. Så ingenting er avgjort med tanke på gullstriden.

- Det kan fort bli en dramatisk greie neste helg, og utgangspunktet vårt er dårligere enn vi hadde før denne kampen her. Men det er ikke umulig, sa VIF-trener Rekdal.

Det samme kan man sies om bunnstriden, med unntak av Bodø/Glimt, som er klare for 1. divisjon. Siden det ble uavgjort i de øvrige kampene, er det ikke avklart hvem som følger Glimt ned.

Lyn og Lillestrøm hadde et ørlite gullhåp de også før den 25. serierunden, men klarte bare uavgjort mot henholdsvis Aalesund og Fredrikstad. Tromsø berget plassen i eliteserien med 1-0 hjemme mot Viking, og befestet statusen som høstens store formlag.

Her er resultatene:

AALESUND-LYN 1-1
0-1: Jan Derek Sørensen (15.)
1-1: Bechara Oliveira (42., str)

BODØ/GLIMT-START 1-1
1-0: Håvard Sakariassen (31.)
1-1: Stefan Bärlin (75.)

FREDRIKSTAD-LILLESTRØM 1-1
0-1: Arild Sundgot (22.)
1-1: Øyvind Hoås (57.)

MOLDE-HAM-KAM 1-1
0-1: Espen Haug (24.)
1-1: Daniel Berg Hestad (59.)

BRANN-ODD GRENLAND 2-2
1-0: Robbie Winters (10.)
1-1: Olivier Occean (15.)
1-2: Espen Ruud (68.)
2-2: Charlie Miller (74.)

TROMSØ-VIKING 1-0
1-0: Frode Hansen (selvmål, 34)
P.S. Vikings Basso fikk rødt kort i det 54. minutt
P.S. Tromsøs Tamás Szekeres fikk rødt kort i det 90. minutt.

VÅLERENGA-ROSENBORG 0-2
0-1: Thomas Holm (selvmål, 16.)
0-2: Frode Johnsen (80.)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag