Gå til sidens hovedinnhold

Gigant-trade i NHL

Sommerens største trade ble et faktum da Anaheim Ducks sikret seg Chris Pronger fra Edmonton Oilers.

Chris Pronger var sannsynligvis Edmontons beste spiller i årets sluttspill, og definitivt en viktig årsak til at Oilers spilte seg fram til finalen i Stanley Cup.

Etter at Edmonton tapte den sjuende og avgjørende finalen mot Carolina Hurricanes, ba Pronger om å få skifte klubb.

Beste duo i ligaen
Nå er han sendt til Anaheim Mighty Ducks i bytte mot Joffrey Lupul, Ladislav Smid, Anaheims førsterundevalg i 2007, et betinget førsterundevalg og andrerundevalget i 2008.

Ingen liten trade, med andre ord. Oilers ville helst beholde Pronger, men nå har den kanadiske klubben i alle fall sikret seg fire eller fem store talenter.

- Vi tror at vi i form av Chris Pronger og Scott Niedermayer har de to beste backene i NHL i dag. Spillere av dette kaliberet er ikke tilgjengelig ofte, spesielt ikke når de er i sine beste år, sier Anaheims manager Brian Burke i en uttalelse til TSN.ca.

Det er ingen overdrivelse fra Burkes side. Både Pronger og Niedermayer har tidligere blitt kåret til ligaens beste back.

Pronger gjorde 56 poeng forrige sesong, pluss 21 poeng på 24 kamper i sluttspillet. Han har totalt 456 poeng og er pluss 127 på 802 NHL-kamper.

31-åringen skrev under på en femårskontrakt verdt 31,25 millioner dollar i fjor sommer.

Mister to store talenter
Joffrey Lupul (22) er opprinnelig fra Edmonton. Han blomstret offensivt forrige sesong, og gjorde 28 mål og 53 poeng, pluss 9 mål og 11 poeng i sluttspillet.

Ladislav Smid (20) var regnet som det største backtalentet i Anaheim-organisasjonen. Tsjekkeren ble ranket som det 10 største talentet i NHL av den anerkjente avisen The Hockey News, og gjorde 28 poeng og var pluss 14 i farmerligaen AHL forrige sesong.

Overgangsvinduet i NHL åpnet 1. juli, og en rekke spillere har skrevet kontrakt med nye klubber bare i løpet av to dager.

Mange overganger
NHLs høyeste spiller, - og en av ligaens beste backer - Zdeno Chara, har skrevet under på en femårskontrakt med Boston Bruins verdt 7,5 millioner dollar i året.

Bruins har også sikret seg Marc Savard, som de neste årene får 5 millioner dollar i året.

Ettertraktede Ed Jovanovski, også han blant ligaens ypperste backer, har forlatt Vancouver Canucks til fordel for Phoenix Coyotes og en kontrakt verdt 6,5 millioner dollar i året.

Ligaens kanskje beste målvakt, Roberto Luongo, er byttet bort fra Florida Panthers til Vancouver, og har skrevet under på en femårskontrakt med Canucks verdt 6 millioner dollar i året.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året