RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gigantavtale for United

Wayne Rooney, Gary Neville, Cristiano Ronaldo, formann David Gill og Sir Alex Ferguson presenterer Uniteds nye draktsett.
Wayne Rooney, Gary Neville, Cristiano Ronaldo, formann David Gill og Sir Alex Ferguson presenterer Uniteds nye draktsett. (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Manchester United skrev torsdag under på den største sponsoravtalen i Storbritannia noensinne.

Avtalen med det amerikanske forsikringsselskapet American International Group (AIG) er verdt over 600 millioner kroner i løpet av en periode på fire år, opplyser Manchester United i en pressemelding.

AIG har base i New York og har over 100.000 ansatte.

Manchester United har vært på jakt etter en ny hovedsponsor helt siden Vodafone gjorde det klart at de ville avslutte avtalen verdt 93 millioner kroner i året ved sesongslutt.

De største sponsoravtalene:

Tamoil - Juventus, 150 mill. kr pr. år.

BenQ - Real Madrid, 140 mill. pr år. (Fra 2006)

T-Mobile - Bayern München, 114 mill. kroner pr. år.

Samsung - Chelsea, 120 mill kr pr. år.

Kilde: BBC

Old Trafford-klubbens ledelse håper at den nye rekordavtalen kan bidra til at Sir Alex Ferguson får et større transferbudsjett de kommende sesongene.

Men manager Ferguson har likevel ingen planer om å sprenge tidligere overgangsrekorder.

- Klubbens finansielle situasjon er blitt tryggere, men jeg tenker alltid på hvordan jeg kan forberdre laget best mulig, og dette kommer jeg ikke til å endre på nå. Jeg vil fremdeles gå til styreformann David Gill og si «dette er en spiller jeg ønsker», og så vil vi sette oss ned og se på hvor mye det vil koste å hente ham hit, sier Ferguson i en kommentar til den massive sponsoravtalen.

Chelsea hadde den gamle sponsorrekorden i Premier League. London-klubben har en avtale med Samsung som gir dem om lag 120 millioner kroner i året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere