*Nettavisen* Sport.

Gigantbot for West Ham-kjøp

Foto: AP/ Scanpix

West Ham har blitt ilagt en bot på 65 millioner kroner som en følge av kjøpet av argentinske Carlos Tevez og Javier Mascherano.

27.04.07 21:19

I august ifjor sjokkerte West Ham fotballverdenen da de hentet den argentinske stjerneduoen Carlos Tevez og Javier Mascherano til klubben. Først ble det hevdet at begge hadde underskrevet permanente kontrakter, men siden har spekulasjonene om overgangen bredt seg.

Nå er London-klubben funnet skyldig i uredelig opptreden og for å tilbakeholde viktig informasjon, skriver BBC.

Da Tevez og Mascherano kom til West Ham var de nemlig fremdeles eid av investeringsselskapet Media Sports Investment. Ifølge reglene i Premier League er det ikke lovlig at en tredjepart eier en klubbs spillere, og dette var også grunnen til at klubben fredag fikk tildelt gigantboten på drøye 65 milloner kroner.

I West Ham hadde man fryktet at klubben også skulle få tildelt poengstraff, men det ble altså ikke tilfelle.

- Hvis West Ham hadde vært trygt plassert i midten av tabellen, så hadde de trolig blitt tildelt en poengstraff, mener sjefen for spilleforeningen, Gordon Taylor.

Dermed kan London-klubben fortsette kampen om videre eksistens i den engelske toppserien. Klubben ligger fremdeles på nest sisteplass, men har nå bare tre poeng opp til trygg grunn.

Boten er den største i engelsk fotballs historie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.