Gå til sidens hovedinnhold

Giganten skremte Vålerenga

Men en kjempe var ikke nok for Sarpsborg 08.

SARPSBORG 08 - VÅLERENGA 3-5:

På tampen av forrige sesong presenterte Øyvind Hoås og Sarpsborg 08 seg for alvor for det norske fotballpublikum.

Adeccoligalaget sendte erkerival Fredrikstad ned en divisjon, og var også svært nære å få has på Kongsvinger i kampen om den siste plassen i Tippeligaen 2010. Det ble imidlertid bare nesten for østfoldlaget, og dermed blir de å finne i 1. divisjon også i år.

Tirsdag testet de likevel formen mot Tippeliga-motstand hjemme på Sarpsborg Stadion da Vålerenga sto på motsatt banehalvdel, men det var bare én mann som virkelig skremte Oslo-laget.

Giganten Hoås
For selv om Lars Iver Strand ordnet VIF-ledelse etter fem minutter, så var det en annen spiller som stjal mye av showet.

Etter scoringen våknet nemlig hjemmelaget til liv, og spesielt var høyreiste Øyvind Hoås en trussel foran mål. Etter å ha vært sentral i flere gode angrep kunne spissen sette inn utligningen i det 29. minutt. VIF-keeper Lars Hirschfeldt ga en retur på et skudd fra Michael Røn, og den tok Sarpsborg-spissen vare på.

Og bare minutter senere hadde vertene snudd kampen. Hoås ble dratt ned inne i feltet av Freddy dos Santos, og dommeren pekte på straffemerket. Tom Erik Breive var sikker fra krittmerket. 2-1 til Sarpsborg, men VIF lot seg ikke skremme.

Effektive gjester
For i løpet av ti minutter sørget Morten Berre og en ny fulltreffer av Lars Iver Strand for 3-2-ledelse til pause.

Og i andre omgang fortsatte et effektivt Vålerenga å finne nettet.

I det 56. minutt fant Bojan Zajic føttene til Bengt Sæternes, og veteranen sørget for 4-2 til gjestene. Og fem minutter senere curlet Harmeet Singh ballen nydelig i mål, etter et flott fremspill av Luton Shelton.

Sarpsborg skapte ny spenning i kampen da Hoås på ny ble lagt ned inne i feltet, og Breive omsatte sin andre straffe i mål. Flere mål ble det aldri, og dermed kunne Vålerenga gå seirende ut av duellen med Øyvind Hoås.

Kommentarer til denne saken