Det er ikke bare fotballklubber som har jaktet Haalands signatur i sommer. Jærbuen hadde i Borussia Dortmund en skoavtale med utstyrsgiganten Nike, men avtalen, som gjorde at 22-åringen måtte spille med Nikes fotballsko, gikk ut tidligere i år.

Mens de aller fleste store idretsstjernene har en fast sko-avtale, har Haaland de siste månedene hatt friheten til å teste ut ulike merker.

Da han ble presentert som Manchester City-spiller satt han i et par Puma-sko, mens han i pre season-debuten mot Bayern München spilte i et par grønne Adidas X Speedportal, ifølge The Athletic som også har omtalt utstyrsleverandørenes jakt på Haaland-eksklusivitet og som omtaler det hele som «en kamp mellom Nike, Adidas og Puma».

Les også: Haaland har gjort inntrykk i City-garderoben: – De er blitt imponert

I Community Shield-oppgjøret mot Liverpool var Haaland tilbake i Nike og deres modell Mercurial Vapor 14, og Citys nye superspiss brukte den samme modellen både i ligaåpningen mot West Ham og i sist ligaoppgjør mot Bournemouth.

– Det er veldig uvanlig å ha en slik situasjon, sier Kevin Geoffroy.

Han driver et nettsted som skriver om sportsutstyr, og har sett lignende situasjon med henholdsvis Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba. Han spekulerer i at å være «free agent» på skomarkedet bidrar til en enda bedre avtale i enden.

– Å ha denne makten at de tre store selskapene kjemper om deg, er uvanlig. Pogba fikk en enorm kontrakt med Adidas etter lignende strategi, så det kan være bevis på at taktikken er rett for disse superstjernene.

– Fikk noen hatkommentarer

I tillegg til å eksperimentere med fotballsko, er Haaland også svært opptatt av «sneakers». 22-åringen var tidligere i sommer gjest i det ikoniske programmet «Sneaker Shopping» med Joe La Puma, hvor han forteller om sin fascinasjon for skotøy.

– Jeg liker sko både på og utenfor banen. Jeg liker nye fotballsko og nye «sneakers», sier Haaland i programmet.

Konkurranse: Vinn Haaland-drakt!


Like etter ble han konfrontert med et Instagram-bilde han la ut i slutten av mars, der han hadde mikset en Adidas-genser med et par Nike Air Jordan-sko, og om det var et bevisst valg for å sende en beskjed de utstyrsleverandørene som ennå ikke har landet en fast avtale med ham.

– Normalt skal man ikke bruke Nike og Adidas sammen, så det var vel litt derfor jeg gjorde det også. Jeg fikk noen hatkommentarer, men det var bare for moro. Det var en fin hettegenser, og jeg hadde nye sko på meg, så jeg mikset det bare sammen, avslørte Haaland.

Tre giganter står i kø

The Athletic skriver at Nike er svært lystne på å fornye avtalen med Haaland til tross for at den forrige utløp i år, men at det amerikanske selskapet har hard konkurranse fra både Adidas og Puma, som også ligger langflate etter Norges største fotballstjerne.

Nettstedet skriver at det er vanlig kotyme at en utøver kun kan prate med konkurrerende merker etter at den forrige avtalen er utløpt, og at Nike i Haalands tilfelle kan matche en hver annen avtale i seks måneder etter at sist avtale utløp.

– Så lenge det ikke er et formelt tilbud på bordet, står utøveren fritt til å ha på seg hvilke sko h*n vil så lenge avtalen har gått ut, sier Michele Rinchiuso til The Athletic.

Les også: Guardiola bet seg merke i denne Haaland-detaljen: – Han gjorde det i Dortmund også

Til tross for at Nike ikke har Haaland i stallen for øyeblikket, kan den amerikanske giganten skilte med å ha blant andre Cristiano Ronaldo, Michael Jordan og Kylian Mbappé under sine vinger.

Adidas på sin side sponser både Lionel Messi, Mohamed Salah og Pau Pogba, mens Puma har knyttet til seg blant andre Neymar og Antoine Griezmann i tillegg til Usain Bolt.

Enn så lenge er det ingen av merkene som har kunnet annonsere at de har inngått en avtale med Haaland, som dermed fortsatt står fritt til å bruke hvilken leverandør han ønsker.

Hør siste episode av «Sesongkortet» her!