*Nettavisen* Sport.

Gigantene møtes i NFL

Foto: Christian Petersen / Getty Images / AFP / NTB scanpix

Semifinalen i NFL byr på et virkelig mestermøte.

Denver Broncos holdt unna for San Diego Chargers i NFL-kvartfinalen søndag og duket for et virkelig mestermøte i semifinalen: Peyton Manning mot Tom Brady.

37-årige Manning og 36-årige Brady har i det meste av sine proffkarrierer knivet om å være ligaens beste og viktigste spiller. Om en uke møtes de kanskje for siste gang, med en plass i Superbowl som premie til vinneren.

Manning slo denne sesongen rekorden til Brady ved å kaste 55 touchdownpasninger i grunnserien. Likevel vil en omfattende legeundersøkelse etter sesongen avgjøre hans framtid. Nakkeskaden som fikk gamleklubben Indianapolis Colts til å avskrive ham kan tvinge ham til å legge opp, tross suksessen han har hatt i Denver.

Pasningsfyrverkeriet i grunnserien gjorde ham til årets idrettsmann i det anerkjente bladet Sports Illustrateds kåring. Søndag var han mer effektiv enn spektakulær, med 230 pasningsyards og to korte touchdownpasninger til Wes Welker og Demaryius Thomas.

Askeladd
Chargers var sluttspillets askeladd etter å ha sneket seg videre takket være flere rivalers tap i siste grunnserierunde, og laget jaktet sin sjette strake seier. Denvers ledelse ble kuttet fra 17 til 7 poeng i siste periode, med seks minutter igjen å spille.

Manning ville ikke la gjestene få en siste sjanse og brukte opp de siste minuttene med et angrep som hadde til hensikt å spise sekunder mer enn yards.

- Det var en ganske intens kamp. Philip Rivers ble het i annen halvdel, og jeg ville ikke gi ham ballen igjen mot slutten, sa Manning om rivalens quarterback.

- Nå er det Patriots igjen. Tom og jeg har spilt mange kamper, men det handler om to lag som har gjort mye for å komme så langt. Det kommer til å bli litt av en kamp, sa Manning.

Niners vant
Tidligere søndag løp Colin Kaepernick inn ett touchdown og passet til et annet da San Francisco 49ers tok seg til semifinale med 23-10 over Carolina Panthers.

Niners-trener Jim Harbaugh ble dermed den første hovedtrener i moderne tid som har tatt laget sitt til semifinale i sine tre første sesonger med et lag.

Gjestene brukte litt tid på å komme i gang og lå under 6-10, men etter hvert var det ingen tvil om hvilket lag som var best.

- Vi måtte roe oss og finne rytmen. Så begynte vi å få det til, sa Kaepernick.

49ers tapte semifinalen for to år siden. I fjor kom tapet først i Superbowl, mot Baltimore Ravens. Håpet er at det skal gå enda bedre i år, men da må storfavoritt Seattle Seahawks slås på bortebane om en uke.

Forrige kamp mellom lagene i Seattle endte 29-3 til Seahawks.

- Vi er et annet lag enn vi var da vi spilte der i september. Vi har mange viktige spillere tilbake, og vi er klare, sa Kaepernick.

Niners fikk revansj over Seahawks på hjemmebane med 19-17 i desember. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.