*Nettavisen* Sport.

Gigantisk nedtur i sandvolley-EM

Foto: Ola A. Thorset (Scanpix)

De norske sandvolleyspillerne skuffet stort i sandvolley-EM i Tyrkia. Tre niendeplasser er fasiten etter mesterskapet.

30.08.03 16:57

Lørdag tapte Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen 0-2 (18-21, 19-21) for latviske Austris Stals/Janis Grinbergs i åttedelsfinalen.

- Egentlig et mislykket mesterskap, sett med norske øyne. Selv om Jørre og Vegard spilte sin beste kamp her nede, er det likevel ikke bra nok å tape mot et middels latvisk lag. Men de har ikke prestert siden annenplassen i Portugal, så det var jo ikke direkte uventet, sier landslagssjef Tor Inge Askeland til NTB.

Lett motstander

Etter å ha slått nederlenderne Max Maas/Emiel Ronnes 2-0 (21-12, 21-18) i siste puljekamp lørdag formiddag, trakk de Stals/Grinbergs i åttedelsfinalen. I utgangspunktet en overkommelig motstander. Men latvierne ble for sterke.

- De produserer for lite poeng; er ikke flinke nok verken med serve, i blokk eller i forsvar. Da er det vanskelig å vinne sandvolleyballkamper. Nå får vi trene detaljer framover, det er fortsatt viktige turneringer både på Mallorca til helga, i Los Angeles og ikke minst VM i Rio de Janeiro, sier Askeland.

Jentene på niende

Nila Håkedal/Ingrid Tørlen og Kathrine Maaseide/Susanne Glesnes endte også på 9. plass i årets EM. Bare Håkedal/Tørlen får godkjent av landslagssjefen.

- De forbedret seg fra 13. plassen i fjor og spilte strålende kamper mot sterke lag. Kathrine og Susanne viste bedring, men kanskje ikke så mye som håpet. For Bjørn Maaseide og Iver Horrem, som ble slått ut i kvalifiseringen, var forklaringen så enkel at Bjørn ikke tålte varmen. De er egentlig godt i rute formmessig, sier Tor Inge Askeland

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.